Buitenpost: met eigen jongens op weg naar de Hoofdklasse

0
174
VV Buitenpost-3

BUITENPOST – Je zou de voetbalvereniging Buitenpost best een voorbeeldclub kunnen noemen. De blauwhemden spelen op behoorlijk niveau – eerste klasse- met een selectie die grotendeels bestaat uit jongens uit eigen dorp. Dit seizoen zijn dat er twaalf van de achttien selectiespelers. ‘We willen een stap voorwaarts maken met een jonge ploeg. We hebben al bewezen een stabiele subtopper te zijn in de eerste klasse’, zegt trainer Rene van der Weij.

Van der Weij begint straks aan zijn tweede seizoen bij Buitenpost. Hij volgde Patrick Zwart op, die vorig seizoen kampioen van de eerste klasse werd met Oranje Nassau. Van der Weij bouwde verder aan de weg omhoog. Uiteindelijk werd Buitenpost vorig seizoen keurig zesde. Dit jaar ligt de lat hoger. De selectie is versterkt met Berend Jan Schootstra (Cambuur), Rudmer Loonstra (Drachtster Boys), Rik Weening (eigen jeugd) en Martijn van Roeden (Cambuur). De grootste concurrenten om de titel zullen het gedegradeerde Drachtster Boys en HZVV, Olde Veste uit Steenwijk en als altijd PKC’83 worden. De mentaliteit van Buitenpost kan – net als de homogeniteit- wel eens de doorslag gaan geven.
Buitenpost ronselt niet. Het hecht aan het eigen gezicht, zoals Van der Weij zelf ook tamelijk geruisloos doorschoof van assistent- naar hoofdtrainer. En als nieuwe assistent is Dorjan Berischa aangesteld, ook al zo’n clubicoon. De resultaten in de voorbereiding geven de burger in Buitenpost moed. Peize werd onder de voet gelopen, net als Be Quick Dokkum en zeker tweedeklasser Aduard 2000 (12-1 zege, beker). Slechts van Oranje Nassau werd nipt verloren.
Van der Weij is behalve hoofdtrainer in Buitenpost ook in dienst van Cambuur, waar hij het fysieke deel van de training van de selectie voor zijn rekening neemt. Van der Weij was zelf, zoals bekend, een meer dan verdienstelijk voetballer en begon zijn loopbaan bij Cambuur. Daarnaast is Van der Weij de twitterende trainer (@renevdwey). Mooi om te volgen. ‘We spelen om te winnen, maar kunnen ook gewoon goed voetballen. We zijn gretig en hebben een goede voorbereiding achter de rug. Verdedigend wat compacter spelen is wel een doelstelling dit seizoen.’