Dappere vrijwilligers geven terminale ondersteuning

0
926
terminaal

WESTERKWARTIER – Onlangs hebben weer een aantal mannen en vrouwen uit het hele Westerkwartier een training gevolgd voor vrijwilliger terminale ondersteuning. Al ruim tien jaar bestaat de mogelijkheid voor terminale mensen, die het liefste thuis willen overlijden, om de hulp in te roepen van vrijwilligers. Dus naast de normale professionele thuiszorg komt er dan op gewenste tijden een vrijwilliger om de terminale patiënt gezelschap te houden.

Veel van de mensen die uitbehandeld zijn, geven er namelijk de voorkeur aan om gewoon thuis te mogen overlijden. Te midden van familie en vrienden, huisdieren en in de eigen vertrouwde omgeving. Vooral om de mantelzorger in dit proces te ontlasten en de terminale patiënt extra aandacht te geven kunnen vrijwilligers zo nodig meerdere malen per week langskomen. Zij hebben géén verpleegkundige- of zorgtaken. Het gaat om het ‘er zijn’, om wat extra aandacht.