GSVV na het jubileumfeest

0
1800
GSVV Gosse Tjalma

GERKESKLOOSTER/STROOBOS – GSVV slaat een nieuwe bladzijde om in de clubanalen. Na het historische jaar- 50-jarig jubileum- staat de club aan de vooravond van een nieuw seizoen. Na zes jaar moet de voetbal vereniging met het mysterieuze logo (naar verluid is er zomaar een dier geschetst) weer van onderaf aan beginnen: de vijfde klasse. Een schone lei, met een nieuwe trainer.

Gosse Tjalsma is de naam. Tijdens het gesprek viert de Fries nog vakantie. Maar omdat dit oord niet Costa del Sol, maar Emst heet en dus dichtbij is, is Tjalsma niet te beroerd om op en neer te pendelen om de trainingen te verzorgen. “Anders hoef je niet naar het Lauwwersmeertoernooi”, vindt Tjalsma. “Een aantal spelers is deze week op vakantie, maar ze waren er vorige week wel. Het is een beetje behelpen, beetje zoeken. Ik werd vorig jaar december benaderd door de club. Ik heb toen ook mijn papieren gehaald. Ik heb ook nog twee jaar bij WTOC gevoetbald. Ik wilde op eigen benen staan. GSVV ken ik wel. We kwamen ze ieder jaar tegen op het ‘5 tegen 5’- toernooi. We hebben met WTOC vaak tegen GSVV gespeeld. Afgelopen jaar kwamen er A-junioren door. De club was op zoek naar een jonge trainer die bij de groep zou passen. In het jubileumjaar zijn ze gedegradeerd, dat is jammer. Ik heb het gezien, maar had er geen invloed op. Ik maak me er ook niet druk over. Ik heb te maken met dezelfde groep spelers. In de vijfde klasse moet je wel voor een prijs gaan en ‘er voor voetballen’. Met de A-junioren erbij kan het een mooi jaar worden. Een aantal van die jongens heeft al aan het eerste geroken. Ze moeten nog volwassener worden. Het is een hele mooie stap om zo te starten. Hoe ik als trainer ben? Rustig. Schreeuwen langs de lijn past niet bij mij. Nu en dan aanwijzigingen geven, vooral in de rust en voor de wedstrijd. De tegenstanders in de competitie, de vijfde klasse B: half Fries, half Gronings. Ik ken weinig clubs. Momenteel wil ik me eerst verdiepen in mijn eigen spelers. In de eerste wedstrijd is tegen Zeester. Het afgelopen jaar met WTOC hebben we ons niet aangepast aan de tegenstanders, ze moeten zich aan ons aanpassen, vind ik. GSVV is wel te vergelijken met WTOC. Het zijn beiden combinatieclubs, van enkele dorpen. WTOC speelt iets hoger. Qua cultuur hebben beiden wel iets van elkaar. GSVV past precies bij mij.,. Ik woon in Westergeest en heb mijn werk in Harlingen. Ik ben projectleider bij Rijkswaterstaat. Ik heb er veel zin in. Ik hoop een goede start te kunnen maken”. En dat startschot is in Zoutkamp. Een week later komt Ezinge op visite aan de Poorthoek. De eerste klap zal een daalder waard zijn. Zeker met het oog op een prijs.