Margaret de Gier

0
186
Vrouw met de Hamer

Organisatie Creatieve Markt Grootegast

“Ik ben, samen met drie andere dames, in het dagelijks leven veel met creativiteit bezig. We hebben allemaal onze eigen, creatieve hobby en we vonden eigenlijk dat we daar iets mee moesten doen. Van het een kwam het ander en daarom is er nu op 17 september een Creatieve Markt in het centrum van Grootegast, naast de Bundelshop op het Marktplein. Het is dus ook overdekt, dus weer of geen weer, het gaat gewoon door.

In totaal staan er ruim 20 kramen op de markt, allemaal met een andere, creatieve hobby. Van bloemschikken tot breien en van haken tot creatief met kleding, vrijwel alles is er te vinden. Zelf staan wij, de vier organisatoren, ook op de markt. Ikzelf met creatief bloemschikken met natuurlijke materialen, Nienke met wol en Ruurdtje en Jeanette met speciale stempels. Ik vind het zelf heerlijk om creatief bezig te zijn. Ik heb een opleiding tot bloemist gedaan en ben mezelf daarna verder gaan ontwikkelen. Ik maak heel veel bloemstukken voor allerlei gelegenheden, maar ik vind het zelf het leukst om ook met natuurlijke materialen, zoals hout, te werken. Overal is materiaal te vinden, je moet gewoon om je heen kijken. In je eigen achtertuin bijvoorbeeld, daar kun je meestal de leukste dingen van maken.

We geven ook demonstraties tijdens de markt en we zijn van plan in de toekomst workshops te gaan geven. We zijn voor de zomer begonnen met het organiseren van de markt, en met toestemming van de gemeente mochten wij dat in het pand aan het Marktplein houden. We zijn een paar keer bij elkaar geweest om dingen door te spreken en te regelen. Ruurdtje kent gelukkig heel veel mensen in het creatieve vak, omdat zij zelf vaker op zulke markten staat. Ook hebben we een aantal mensen via Facebook benaderd, of zij ook op de markt wilden staan. Iedereen reageerde heel leuk en enthousiast.

Naast alle kraampjes met creatieve hobby’s, uitingen en artikelen, is er voor kinderen ook genoeg te doen. Er komt een springkussen, kinderen kunnen ponyrijden en er is een kleedjesmarkt, waar kinderen dus zelf artikelen mogen verkopen. Daarnaast zijn er koffie, thee en zelfgemaakte cupcakes te krijgen. De markt begint om 10:00 uur en is rond 16:30 afgelopen.”