‘155-help-een-bedrijf’ biedt hulp aan ondernemers in de gemeente Grootegast

0
151
Grootegast ondertekening

GROOTEGAST – De gemeente Grootegast en het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) openen een noodloket voor lokale ondernemers. Wethouder Elly Pastoor ondertekende hiervoor afgelopen dinsdag een overeenkomst met het IMK. Met het initiatief ‘155-Help-een-bedrijf’ kunnen ondernemers in Grootegast die financiële problemen hebben, kosteloos terecht bij het IMK voor bedrijfsadvies en ondersteuning.

Ondernemers blijken bij probleemsituaties niet goed te weten waar hulp te vinden is. Dat leidt onnodig vaak tot bedrijfsbeëindiging. Daarom is vanuit het IMK het initiatief genomen om de hulplijn ‘155-help-een-bedrijf’ in te voeren, met als doel om in een vroegtijdig stadium de ondernemer te ondersteunen. Door er tijdig bij te zijn kan het tij vaak nog worden gekeerd, bijvoorbeeld door inzet van sociale ondernemersregelingen.

Wanneer ondernemers bellen met 088 9990 155 of zich via de www.155.nl aanmelden, worden zij geadviseerd door een professionele ondernemersadviseur van het IMK over hoe hun situatie kan verbeteren. Dit kan op het gebied zijn van financiën, maar ook op het gebied van commercie of bedrijfsvoering.