KV Flamingo’s hoopt door te groeien in de derde klasse

0
214
slingerland

BUITENPOST – Het was een goed seizoen voor korfbalvereniging Flamingo’s uit Buitenpost. Na het welverdiende kampioenschap in de vierde klasse mag de club het nu proberen in de derde klasse. Met een nieuwe hoofdtrainer nog wel. Janco Slingerland neemt het trainersstokje over en debuteert als hoofdtrainer in het korfbal.

“Nou ja, debuteren”, lacht Slingerland. “Ik ben al vele jaren actief als jeugdtrainer en krijg nu de kans bij het eerste team van KV Flamingo’s. Er ligt hier een mooie uitdaging na het knappe kampioenschap en bijbehorende promotie van afgelopen seizoen.” Over talent heeft de club niet te klagen, volgens Slingerland, die denkt dat handhaving in de derde klasse meer dan reëel is. “Natuurlijk is de derde klasse een stapje hoger”, vertelt hij. “Toch zit er genoeg kwaliteit in deze selectie. Dat is mij na de eerste paar weken al wel duidelijk geworden. Vorig seizoen had de ploeg te maken met veel blessures. Ik hoop dus dat het dit seizoen mee zit op dat vlak, dan kunnen we serieus gaan bouwen aan een team met vastigheden en zekerheidjes die zonder meer in staat moet zijn zich te handhaven op dit niveau.” Vandaaruit wil de ambitieuze trainer graag doorbouwen aan een team dat uiteindelijk nog een stapje hoger moet gaan spelen. “Dat heeft deze club in zich”, legt Slingerland zijn ambities uit. “De selectie heeft, zoals gezegd, veel kwaliteit. Maar ook van onderop zit er goed talent aan te komen. De club probeert in iedere leeftijdscategorie minstens twee teams op de been te krijgen, waardoor jong talent continue de kans krijgt op een competitief niveau te spelen en te trainen. Dat gaat straks zijn vruchten afwerpen. Ik voorzie dat het eerste team de komende jaren alleen maar sterker gaat worden.” Even valt het volgende doel: de tweede klasse. “Dat is dit seizoen natuurlijk niet de doelstelling”, lacht Janco. “We richten ons eerst op de derde klasse, maar als wij erin slagen meer zekerheden in te bouwen en ons spel te verbeteren, dan behoort de tweede klasse op termijn zeker tot de mogelijkheden.” Het is duidelijk dat Slingerland vol moed aan zijn eerste job als hoofdtrainer begint en ook daadwerkelijk iets neer wil zetten bij KV Flamingo’s. “We gaan per jaar bekijken hoe het gaat”, vertelt hij. “Maar ik heb het hier goed naar mijn zin en hoop hier langere tijd te blijven om te bouwen aan iets heel moois.”

Of dat gaat lukken gaan we komend seizoen zien. De doelstelling is duidelijk en ook Slingerland zelf heeft zo zijn verwachtingen. “Naast handhaving is dat zorgen dat het team blijft groeien”, zegt hij. “Continue beter worden, meer scoren en minder tegen krijgen. Er zit genoeg rek in dit team, dus ik verwacht een spannend, maar mooi seizoen.”