Volleybalvereniging de Meeuwen tilt teams naar hogere niveaus

0
1273
de meeuwen

ZUIDHORN – Volleybalvereniging de Meeuwen in Zuidhorn groeit en bloeit. Meer dan 200 spelende leden, verdeeld over 24 teams: 15 jeugdteams, 4 damesteams, 3 herenteams en twee recreantenteams. “Vooral de jeugd gaat heel erg goed”, vertelt Hein Duursma, die zelf bij heren 2 van de Meeuwen speelt.

De Meeuwen is opgericht in 1954, en ontstond uit gymnastiekvereniging ‘De Vogels’. Thuisbasis van de vereniging is Sporthal Quicksilver S. “Het is absoluut geen kleine vereniging, alleen de seniorenafdeling is wat kleiner. De focus ligt komend seizoen vooral op dames 1, om hun weer naar een hoger niveau te brengen, zij spelen erg stabiel en daarnaast is het herenvolleybal een beetje aan het uitsterven”, gaat Duursma verder. “Er komen weinig jongens bij de seniorenteams, omdat jongens bijvoorbeeld liever gaan voetballen. Maar die tendens zie je in heel veel zaalsporten wel terug. Daarom richten we ons dus vooral op de training en begeleiding van de jeugd en de dames.”

Er seizoen worden er genoeg activiteiten georganiseerd, voor zowel de bestaande leden als de potentiële leden. “De jeugd is heel belangrijk, daarom organiseren wij bijvoorbeeld clinics waarbij er een jeugdspeler van de Meeuwen, die nu heel hoog volleybalt, een clinic komt geven. Zo ontdekken niet-leden het plezier van volleybal en het helpt de leden om speeltechnisch verder te komen. Ook willen we vanaf volgend jaar een vaste training op het nieuwe beach center houden. Beachvolleybal is een dynamische, jonge sport, en dat is voor de jeugdleden ook leuk. ”

Naast de clinics organiseert de Meeuwen ook twee keer per jaar een feest. “Als we iets organiseren voor de leden, is de opkomst altijd heel hoog. Alle leden kennen elkaar, van jong tot oud. De sfeer is daardoor ook heel goed. Elke zaterdag hebben we een thuisspeeldag, waarbij alle teams dus thuis spelen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds. ”

Duursma is nog voornemens om begin volgend jaar vier talentdagen te organiseren, vertelt hij. “Talenttrainingen, ook voor volleyballers van buitenaf, die dan met trainers naar de talentdagen komen. Maar daar ben ik nu nog mee bezig”, lacht hij. “Tot zover maken we mooie stappen”, besluit hij.