Feest tijdens eerste lustrum Onderling Sterk Zuidhorn

0
153
Zuidhorn Samen sterk

ZUIDHORN – Afgelopen vrijdag vierden de leden van Onderling Sterk Zuidhorn hun eerste lustrum. Ruim vijf jaar geleden is Onderling Sterk Zuidhorn opgericht met als doel een belangenvereniging te zijn dóór en vóór mensen met een beperking.

“Velen hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging”, vertelt Wim van Rijswijk van Onderling Sterk. De leden van de vereniging mochten wethouder Nederveen, raadsleden van D66, CU, CDA en VVD, vertegenwoordigers van de gemeente Zuidhorn, kerken, winkeliers, De Zijlen, Onderling Sterk en familieleden verwelkomen.

Er werd onder andere een presentatie gegeven van alle activiteiten, die via de beamer getoond werd en door de leden zelf was samengesteld. Een daarvan is dat Onderling Sterk Zuidhorn binnenkort gaat beginnen met het maken van een plan om fel gekleurde stickers aan te brengen op de grijze lantaarnpalen op de pleinen en stoepen. In de praktijk blijkt namelijk dat visueel gehandicapte mensen deze lantaarnpalen niet of heel slecht kunnen zien met alle gevolgen van dien.

Andries Kroese van Zorgbelang Groningen onderstreepte in zijn betoog dat het hebben van een Onderling Sterk Afdeling van groot belang is voor een gemeenschap. Wethouder Nederveen feliciteerde de leden en stelde dat zij zich in Zuidhorn goed op de kaart hebben gezet en hoopt dat zij daarmee door zullen gaan. Tot slot overhandigde de wethouder een cadeau waardoor de leden van Onderling Sterk Zuidhorn een bezoek kunnen brengen aan de struisvogelboerderij in Boerakker.