Wethouder Kor de Wagt (72) van Grootegast overleden

0
164
Wethouder Kor de Wagt

 

GROOTEGAST – De gemeente Grootegast kreeg vanmorgen  het treurige bericht dat wethouder Kor de Wagt is overleden. Sinds begin dit jaar was hij met ziekteverlof om behandeld te worden tegen kanker. Vanmorgen is hij aan de gevolgen van deze ziekte overleden. Kor de Wagt is 72 jaar geworden.

In 1986 werd Kor de Wagt raadslid namens de PvdA in de gemeente Oldekerk. Na de gemeentelijke herindeling zat hij in de gemeenteraad van Grootegast. Lange tijd was hij fractievoorzitter en als langstzittend raadslid nestor van de gemeenteraad. Eind 2012 trad hij toe tot het college en werd hij wethouder van onder andere sociale zaken en armoedebeleid.

Kor de Wagt was iemand die altijd opkwam voor de minderbedeelden in de samenleving. Hij combineerde relativeringsvermogen en humor met een scherpe blik en was erg plezierig in de omgang. Het gemeentebestuur en het personeel van de gemeente Grootegast wensen zijn naasten alle sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.