Volleybalvereniging A.V.V. Merna zet in op groei

0
911
Bart Tuma, Bartfotografeert.nl

LEENS – Na een aantal jaren waarin het ledental terugliep zet Merna zich sinds vorig jaar weer in op groei. De vereniging heeft het aanbod in sportactiviteiten uitgebreid en ziet het aantal leden weer toenemen. “A.V.V. Merna probeert in te spelen op de vraag naar nieuwe sporten in Leens en omstreken”, vertelt penningsmeester Sven Halma.

Met het starten van peuter/kleuter- en jeugd-gymnastiek is het aantal leden sterk toegenomen. Juist in de jonge jaren van een kind, waarin het nog geen keuze voor een andere sport heeft gemaakt, is er veel te winnen voor de club. “Dit seizoen zijn we ook gestart met de razend populaire sport ‘freerunning’. Hier is het de bedoeling dat je op je eigen niveau tricks leert om over muren, wanden en andere obstakels te springen”, aldus Halma.

De belangrijkste tak van sport binnen A.V.V. Merna is volleybal. Met in totaal negen teams, senioren en jeugd, doet de vereniging elk seizoen mee in de diverse klassen die de NEVOBO biedt. “Op de foto is bijvoorbeeld Heren 1 van A.V.V. Merna te zien, met de nieuwe sponsor Joke de Boer Verzekeringen en Hypotheken. Hierbij is het belangrijk dat we goede en ervaren trainers hebben die onze verenging net dat beetje meer kunnen bieden. Die hebben we gevonden in de persoon van Tjerk Dercksen, die bij Abiant Lycurgus in de eredivisie speelt.”

De ervaring en techniek wordt door de andere trainers opgepakt en over alle teams uitgespreid. Dit jaar gaat A.V.V. Merna een nieuw herenteam opstellen die vanaf de basis gaat beginnen. “Hier kan je terecht zonder enige volleybalervaring. Een uitkomst voor heren die geen volleybalachtergrond hebben, maar toch lekker willen spelen”, vertelt Halma enthousiast.

Het organiseren van toernooien voor Leens en omgeving is een belangrijke taak geworden. “Afgelopen zomer hadden we het beachevent en in de winterperiode organiseren we op vier avonden het bedrijvenvolleybaltoernooi. Hierdoor kan iedereen, jong en oud, in aanraking komen met het spelen van volleybal. Dankzij 20 nieuwe sponsoren, die vermeld staan op reclameborden en wedstrijdshirts, zijn wij in staat al deze activiteiten op te zetten. Mede door deze sponsoren kunnen wij blijven investeren in nieuwe sporten en ons aanbod blijven uitbreiden. Wij zijn klaar voor de toekomst, bent u klaar om met ons mee te doen?”