Mark Veenstra

0
290
MMH Mark Veenstra

Fractieleider PvdA Zuidhorn

“Wat een moment. Ik kom net uit het ziekenhuis waar ze een breuk in mijn middenvoetsbeentje hebben geconstateerd. Daar liep ik al een paar dagen mee rond na een ongelukje in een Italiaans zwembad tijdens onze vakantie. Na een paar dagen doorlopen met pijn en er zelfs mee aan het werk te zijn gegaan, ben ik toch maar naar de dokter gegaan. Een breuk dus. Maar dat is geen reden om de verstek te laten gaan bij de eerste raadsvergadering na de zomer. Bij de PvdA zijn we inmiddels wel gewend aan zelfkastijding (zegt hij lachend). In 2013 ben ik André Hatzman opgevolgd als fractieleider van de Partij van de Arbeid. André wilde zich volledig kunnen richten op de portefeuilles van het sociaal domein, omdat daar zijn hart ligt. Dus ben ik als nummer één de verkiezingen in gegaan. Samen met onze beoogde wethouder Machiel van der Schaaf hebben we de campagne gedragen en geprobeerd zoveel mogelijk kiezers aan ons te binden. Helaas zijn we niet in de coalitie terecht gekomen, waardoor Machiel zich weer is gaan richten op zijn fulltime job. Gelukkig heb ik een hoop van hem kunnen leren, want voor de verkiezingen is hij vier jaar lang raadslid geweest. Als fractieleider ben ik zelf erg gedreven. Ik mag me graag met dingen bemoeien en invloed uitoefenen. Daarnaast kan ik overigens ook goed luisteren. Een belangrijke eigenschap, want als je zelf open staat, staan mensen ook open voor jou. Dat zie je in de PvdA ook terug in onze manier van oppositie voeren. Je kan wel overal tegen zijn, maar dan sta je wel continue buitenspel. Door mee te denken met het college kan je zelf ook invloed uitoefenen. Door middel van moties kan er altijd nog een hoop bijgeschaafd worden. Maar dan moet je je dus wel coöperatief opstellen en niet direct alles bij voorbaat afwijzen. Ik ben dan ook tevreden met wat wij als oppositiepartij hebben weten te bereiken bij dit college, dat –en dat mag gezegd- altijd een luisterend oor heeft voor iedereen.”