Nieuwe voorzitter voor Zakenkring Zuidhorn

0
138
ZUIDHorn-zakenkring-vergadering-02

ZUIDHORN – De Zakenkring Zuidhorn heeft een nieuwe voorzitter. Vorige week werd Jan Oomkes unaniem verkozen door de leden van de Zakenkring tijdens een gezellige barbecue. Maar niet nadat Oomkes de leden in een overtuigend betoog had verteld wat zijn plannen zijn. Want simpelweg ‘op de winkel passen’, dat doet de ervaren bestuurder niet.

“Eigenlijk is het heel simpel”, vertelt Jan Oomkes, de nieuwe voorzitter van de Zakenkring Zuidhorn in een eerste reactie. “Het bestuur heeft mij gevraagd of ik voorzitter wilde worden. Nou, in principe stond ik daar best voor open, maar dan moesten ze niet verwachten dat ik louter en alleen op de winkel zou gaan passen. Ik ben ambitieus en heb wilde plannen. Er moet ook echt iets neergezet worden. De drie pleinen die het centrum rijk is moeten bijvoorbeeld beter verbonden worden en meer eenheid uitstralen. Daar ga ik me onder meer voor inzetten. Binnen een half jaar moet er ook echt een tastbaar resultaat zijn.” Natuurlijk kon het bestuur Oomkes niet zomaar aanwijzen als nieuwe voorzitter, daarom kreeg de droomkandidaat afgelopen dinsdag de kans om de leden van de Zakenkring te overtuigen van zijn plannen. En met succes. Na een vlammend betoog, zoals we van de oud-wethouder gewend zijn, werd Oomkes unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter. “Op de vraag wanneer ik zou beginnen heb ik ‘direct’ geantwoord”, aldus Oomkes. “Woensdagochtend heb ik dus direct vier bedrijven bezocht. En ik ga alle leden bezoeken, zodat ik een goed beeld kan krijgen van wat er speelt. We moeten de sfeer en de gezelligheid in het centrum vergroten en daarmee beginnen we nu.”