‘Op de Hendrik hoort ook burgemeester Wiersma er helemaal bij’

0
151
burgemeester Wiersma oktobermaand (2)

ULRUM – Oktober Kindermaand ging ook in De Marne in stijl van start. Burgemeester Koos Wiersma bezocht afgelopen woensdag de groepen 3 tot en met 6 van de Hendrik de Cockschool in Ulrum, alwaar hij een spannend verhaal voorlas. Naast het boeiende verhaal over rovers bij de oude borg in Midwolda vertelde de burgervader ook over zijn ambtsketting, waarop de wapens van het land en de gemeente staan afgebeeld. Hij vroeg de kinderen of ze wisn wat voor gebouw er vroeger in het Asingapark stond, waar de school zich nu bevindt. Geen van de kinderen wist dat er een borg heeft gestaan. De Asingaborg stamde uit de 15e eeuw, maar is in het jaar 1809 gesloopt. Als dank voor zijn bezoek kreeg de burgemeester een mooie hoed met de spreuk: ‘Op de Hendrik hoor jij er helemaal bij’, de slogan van de school.