Tamara de Haan

0
347
mmh

Directrice SWS De Aquarel en OBS Het Kompas

“Sinds het begin van dit jaar ben ik directrice op twee basisscholen. Ik had deze functie al op SWS De Aquarel in Sebaldeburen en bekleed nu ook de directricepost bij OBS Het Kompas in Opende. Twee echt verschillende scholen. De Aquarel is een kleine school met gecombineerde groepen, terwijl Het Kompas 120 leerlingen heeft. Een bijzondere combinatie, vind ik zelf. Nog een verschil? De Aquarel is een samenwerkingsschool waarin Westerwijs en Penta Primair zijn samengegaan. Het Kompas is echt nog een OBS, een openbare basisschool dus, waar een Penta-school bij in zit. Alhoewel we al flink samenwerken met de christelijke school in Opende, blijven het twee losse scholen. Die samenwerking zie je bijvoorbeeld terug in de bibliotheek die beide scholen samen onderhouden. Een bijzondere combinatie en een mooie uitdaging. Het is wel druk en ik ben meer gaan werken. Nu werk ik met veel plezier, dus dat is niet erg. Ook als je ’s avonds thuis komt ben je nog bezig met je werk. Het onderwijs laat je niet los. Wel heb ik geleerd dat ik mijn tijd nu beter in faciliteren van handgrepen voor leerkrachten. Ik verdeel mijn tijd dus tussen de twee scholen, waarvoor ik vooral de directietaken op mij neem. Het belangrijkste is dat ik zorg dat anderen in hun kracht functioneren. Van het lesgeven komt helaas niet zoveel meer terecht, toch blijf ik de kinderen bewust opzoeken. Zij zijn én blijven de grootste reden waarvoor je het uiteindelijk doet. Zorgen dat zij goed onderwijs krijgen, zich ontwikkelen en op een goede manier het voortgezet onderwijs ingaan.”