Kloostermoppen maken in Aduard

0
295
aduard kloostermoppen

ADUARD – Tijdens Oktobermaand Kindermaand biedt het Kloostermuseum in Aduard weer diverse leuke activiteiten aan voor kinderen. Zo kunnen kinderen op zondag 2 oktober hun eigen kloostermoppen maken. Op deze speelse manier laat het museum kinderen kennis maken met hun eigen geschiedenis.

Het klinkt misschien wat vreemd,  maar dankzij  de kloosters leerde men heel lang geleden te bouwen met gebakken kleistenen, de zo genaamde kloostermoppen. Dit zijn heel grote bakstenen die nog veel te vinden zijn in oude muren van huizen en vooral bij boerderijen en boerenschuren. Over deze kloostermoppen is een mooi verhaal te vertellen, net als over het klooster dat in Aduard was. En het leukste is dat kinderen zelf een steen mogen maken en versieren. Die steen moet daarna heel lang drogen, daarna wordt hij gebakken en dan kan de maker hem krijgen.
Zondag 2 oktober kunnen kinderen om 13.30 u naar het museum aan de Hofstraat 45  in Aduard  komen. Zij krijgen een eigen programma. Onderwijl krijgen hun ouders een rondleiding door het museum en de ziekenzaal met de heel bijzondere vloer. Het programma is voor kinderen gratis, hun begeleiders betalen de normale entree van € 4,-