Komplan feest zet succesverhaal door

0
238
Zuidhorn Centrumplan-2

ZUIDHORN – Nog een paar daagjes. Dan wordt voor de derde keer het Komplan feest in het centrum van Zuidhorn georganiseerd. Zaterdag 1 oktober wordt het feest dat sinds twee jaar Zuidhorn opvrolijkt voortgezet. Dit tot groot genoegen van Zuidhorner in hart en nieren Johan Vergonet.

“Het is inmiddels twee jaar geleden dat de drie pleinen in het centrum van Zuidhorn zijn geopend”, vertelt medeorganisator Vergonet. “Toentertijd werd er een groot feest opgezet met een feesttent en een braderie. Samen met Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn (SWgZ) hebben we nadien gekeken of we er een jaarlijks terugkerend evenement van konden maken. Dat bleek haalbaar, dus staan we na het bruisende feest van vorig jaar nu voor de derde editie van het Komplan feest.” De laatste twee edities kon de organisatie rekenen op meer dan duizend bezoekers. Een aantal dat zij ook dit jaar graag terugzien. “Om meer mensen te trekken hebben we dit jaar het feest gecombineerd met de Open Huizendag”, aldus Vergonet. “Dat idee ontstond vorig jaar toen een gezin hier net een huis had gekocht en op de markt direct alles wist te vinden wat Zuidhorn zo mooi maakt. De kinderen werden direct aangemeld voor voetbal, cultuur was aanwezig en de horeca wist zich goed te presenteren. Deze mensen waren direct ingeburgerd in mooi Zuidhorn. En dat hebben wij, als organisatie, ook voor ogen. We willen Zuidhorn op een leuke manier presenteren. Als plaatselijke ondernemers, verenigingen en instanties de handen ineen slaan is er veel mogelijk.” Inmiddels zijn er tachtig aanmeldingen binnengekomen voor een plekje op de braderie. “Dais er natuurlijk ook plaats voor de inwendige mens. Johan Vergonet: “Zuidhorn heeft vele leuke terrasjes en een prima horeca. Genoeg hapjes en drankjes dus voor de liefhebbers die tevens kunnen profiteren van leuke acties en activiteiten. Zo kan er onder meer in een racesimulator gestapt worden en staat er voor de kinderen een springkussen klaar. Want die moet je hebben.” Vergonet hoopt op mooi weer, zodat er ook echt buiten geleefd kan worden en iedereen kan zien wat Zuidhorn allemaal te bieden heeft. “We gaan gewoon een leuke dag beleven”, besluit hij.” Dus komt allen en beleef Zuidhorn met ons mee.”