Openluchtfestival ‘Open Air Grootegast’ in de startblokken

0
286
grootegast open air overdag 4

GROOTEGAST – Komend weekend is het zover. De tweede editie van het Open Air festival in Grootegast belooft zijn succesvolle voorganger te overtreffen. De organisatie staat in ieder geval in de startblokken en heeft er enorm veel zin in. Als het aan Ronald Folkerts en Weit Hamersma ligt kan het niet snel genoeg zaterdag zijn. “We hebben alles goed voor elkaar”, legt Ronald zijn ongeduld uit. “Het programma staat, er zijn attracties, evenementen en zoals het nu lijkt mogen we ook rekenen op goed weer. Dan wil je gewoon los.” Veel zorgen maakt Folkerts zich dus niet over het Open Air festival. “Vorig jaar stond het als een huis. We zijn nu een jaar en veel ervaring verder. Je zou dus kunnen zeggen dat het festival zich ook door ontwikkelt.” Het duo heeft dit jaar een enorm scala aan diversiteit aan zich weten te binden. Volgens Folkerts ook dé reden waarom het festival vorig jaar zo’n succes is geworden. “Er is gewoon voor elk wat wils”, vertelt hij. “Met een braderie, diverse popkoren, kinderactiviteiten en later op de avond goede livemuziek kunnen hele gezinnen zich vermaken in het mooie Grootegast.” Onder andere Dré Hazes junior, Burdy en de topcoverband Switch, met Ronald Folkerts zelf in de gelederen, zullen het podium betreden. Het Open Air festival op 1 oktober is gratis te bezoeken van 11.00 uur ’s ochtends tot 0.00 uur in de avond. “Het is nog even de vingertjes gekruist houden en hopen op een lekker zonnetje, maar dat is dan ook het enige wat nog niet geregeld is”, besluit Folkerts lachend.