‘Kunst heeft een eeuwigheidswaarde’

0
176
Eenrum Raadhuis_

EENRUM – Een tienjarig jubileum is zeker iets om bij stil te staan en trots op te zijn. Alweer vijf jaar geleden stond de Streekkrant ook al in Eenrum op de stoep van het oude Raadhuis van het dorp. Opnieuw bezochten we vorige week deze galerie om weer vijf jaar nog eens terug te kijken. Deze week in de nieuwste uitgave van de Streekkrant een groter interview met galeriehoudster Ankie Onnes die ondanks haar liefde voor de zakelijke kant van dit vak, vooral en nog altijd geraakt wordt door de schoonheid van kunst. “Het komt uit het hart. Moet je kijken wat mensenhanden kunnen maken. Dát kan me keer op keer raken, het is maar verf op een plank en toch lijkt het een koe die beweegt of zie je klompen die overduidelijk gedragen zijn. In de wegwerpmaatschappij die we tegenwoordig zijn, is kunst iets wat nog altijd een eeuwigheidswaarde heeft.