Annegreet van Bergen

0
151
In Beeld Annegreet

LEEGKERK – Econoom en journalist Annegreet van Bergen is zondag 9 oktober te gast tijdens de Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk. Zij gaat deze zondag vertellen over haar boek ‘De Gouden Jaren’. Annegreet van Bergen (1954) is afgestudeerd als econoom en werkt sinds 1982 als journalist. In 2000 verscheen haar bestseller ‘De lessen van burnout’, waarin ze haar persoonlijke ervaringen combineert met praktische adviezen. In 2010 publiceerde ze het indrukwekkende ‘Mijn moeder wilde dood’. Van het boek ‘De Gouden Jaren’, dat in augustus 2014 verscheen zijn inmiddels meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Het werd genomineerd voor de Libris Geschiedenis prijs en de NS Publieksprijs en won de Hebban Publieksprijs 2015 voor het beste Nederlandstalige non-fictieboek. Het boek vertelt het verhaal van de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten heeft veranderd. De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening en de boterham met tevredenheid een broodje gezond. Vertrouwde beroepen verdwenen, nieuwe deden hun intrede. ‘De Gouden Jaren’ staat vol met herkenbare anekdotes, scherpe observaties en schitterende foto’s. Het laat zien hoe compleet anders ons leven er een halve eeuw geleden uitzag en dat we rijker zijn geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden.