Koninklijke Onderscheiding voor afzwaaiend topkok

0
166
Aduard KO Slenema-4

ADUARD – Afgelopen vrijdag kreeg chef-kok Geerhard Slenema een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Bert Swart. Slenema werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De 65-jarige ondernemer en chef-kok kreeg zijn onderscheiding voor het waarmaken van restaurant ‘Onder de Linden’. Hiermee heeft hij tegelijkertijd een bijdrage geleverd aan de bekendheid en het ondernemers- en vestigingsklimaat van het voormalig kloosterdorp Aduard. Tevens heeft Slenema zich sterk gemaakt voor het culinair onderwijs in Noord-Nederland en levert hij jaarlijks een bijdrage aan het Peter de Grote Festival. Daarnaast is hij jurylid bij kookwedstrijden, onder meer bij het kookprogramma Topchef.  Ook is hij bestuurslid van de Alliance Gastronomique Néerlandaise. Ten slotte heeft Slenema regelmatig diners beschikbaar gesteld voor veilingen van goede doelen. Genoeg redenen voor een welverdiende onderscheiding van koninklijke aard dus. Afgelopen zaterdag was zijn laatste werkdag. ‘Onder de Linden’ wordt overgenomen door Steven en Tanja Klein Nijenhuis. Geerhard en zijn vrouw gaan genieten van hun pensioen.