Gedeputeerde bezoekt project De Dellen in Surhuisterveen

0
140
surhuisterveen de dellen

SURHUISTERVEEN – Rond de kerstdagen zal het nieuwbouwproject aan De Dellen in Surhuisterveen worden opgeleverd. Gedeputeerde Klaas Kielstra en wethouders van Achtkarspelen brachten recent een bezoek aan de bouwplaats in een buitengewoon zonnige omgeving.

Vooral dankzij de droge en zonnige dagen kan Jorritsma Bouw B.V. voortvarend verder werken aan het project dat volgens een ontwerp van architect Rein de Valk wordt gebouwd. In totaal betreft het 38 senior- en zorggeschikte woningen waarvan achttien ten goede komen aan cliënten van de J.P. van den Bentstichting. Directeurbestuurder Riekele T. Heida van Stichting Woningbouw Achtkarspelen (SWA) maakte kenbaar dat de voorbereiding van de bouw aanvankelijk moeizaam verliep. Zo kon SWA pas in 2012 de grond verwerven, nadat de grond tien jaar braak had gelegen. Vervolgens moest de uitkomst van een beroepsprocedure voor de Raad van State worden afgewacht, de grond worden gesaneerd en bouwrijp worden gemaakt. Het project met een investering van bijna zeven miljoen oogst nu alom lof. Naar verwachting kunnen de eerste huurders eind dit jaar of begin volgend jaar hun appartement betrekken. Nieuwbouw, zo lichtte Heida toe, is blijvend nodig vanwege alleen al de vraag naar kwalitatief hoogwaardige woningen. Op dit moment telt SWA veertienhonderd woningzoekenden waarvan de helft een eenpersoonshuishouden betreft.