Linde Nijland

0
851
in beeld -linde

WEHE DEN HOORN – Zondag 16 oktober wordt het culturele najaarsseizoen van ’t Marnehoes op passende wijze geopend. Vanaf 15.00 uur zullen Linde Nijland, samen met Bert Ridderbos optreden in het gerestaureerde kerkje van Wehe Den Hoorn aan de Kerkstraat 21. De Groningse singer-songwriter Linde Nijland behoort tot de top van de Europese folk. Zij treedt op in binnen- en buitenland en kan daar inmiddels rekenen op veel bekijks. Gedurende haar carriere zijn er in totaal negen cd’s en twee dvd’s van de artieste verschenen. Met haar kristalheldere stem en op Iers, Engels en Amerikaanse folk geïnspireerde liedjes weet zij elk publiek te raken. Sinds 2005 treedt Linde op met multi-instrumentalist Bert Ridderbos. Ridderbos is een meester op diverse gitaren, de cittern, de banjo en op de accordeon. Linde haar nieuwe album ‘I Am Here’ bevat een prachtige selectie folkliedjes. Het tijdschrift Heaven zegt hierover: “Een betere folkzangeres dan Linde Nijland is in Nederland niet te vinden en zelfs in het buitenland zal je naarstig moeten zoeken”. Kortom, een bezoekje aan het optreden in ’t Marnehoes is de moeite meer dan waard. Reserveren is gewenst en kan via muziekreserveringen@marnehoes.nl. De entree bedraagt 12 euro voor volwassen en 5 euro voor kinderen tot 12 jaar.