Warfhuizen wil een rondweg

0
166

WARFHUIZEN – Van alles is geprobeerd in Warfhuizen om het hardrijden tegen te gaan. Tevergeefs. Klinkers, bloembakken, bomen en snelheidsmeters hebben geen effect gehad. Dat de bebouwde gedeelten een 30 kilometerzone zijn lijkt ook weinig uit te maken. “Motorrijders doen onderlinge wedstrijdjes in de bochten, vrachtwagenchauffeurs kunnen niet even wachten tot een tegemoetkomende collega is doorgereden, verkeer van rechts krijgt geen voorrang en een uitrit bij je huis uitrijden blijft een hachelijke onderneming”, meldt actiegroep LIJN30. “Alhoewel de situatie met de nieuwe plantenbakken en hekjes wel iets is verbeterd, blijkt nog altijd dat de N983 die door het dorp loopt niet geschikt is voor veel en zwaar verkeer.” Met een schuin oog kijkt Warfhuizen naar Aduard, waar men een rondweg rondom het dorp tegemoet kan zien. “Dat zou hier ook ideaal zijn”, aldus LIJN30.