Rabobank steunt missie Zakenkring

0
873
Zuidhorn Cheque Zakenkring

ZUIDHORN – Er ligt een prachtig nieuw centrum in Zuidhorn met drie pleinen die de winkels verbinden en de bezoekers uit moeten nodigen om vooral verder te winkelen. Toch mist er nog altijd iets in het winkelhart van het dorp. “Het mag wel wat sfeervoller en gezelliger”, vindt ondernemer Roland Turksema. Precies volgens het gedachtegoed van de nieuwe voorzitter Jan Oomkes die twee weken geleden in De Streekkrant al aangaf dat er wat moest gebeuren op het gebied van kleur en kunst.

“Daar waren we natuurlijk al wel mee bezig”, vertelt Arnold Wegman, penningmeester van de Zakenkring. “Daarom hebben we de Rabobank gevraagd ook een financiële bijdrage te doen in de ontwikkeling van een sfeervol centrum.” Die vraag was niet tegen dovenmansoren gericht. Natuurlijk wilde de bank wel bijspringen en besloot 5.000 euro bij te leggen voor nieuwe bloembakken en feestverlichting. “De eerste bloembakken hangen inmiddels in de Overtuinen”, weet Wegman. “Volgend jaar gaan we het hele centrum aanpakken. Gelukkig kunnen we dankzij de bijdrage van de Rabobank spijkers met koppen slaan.” Naast de bank gaat ook de Zakenkring zelf een aardige duit in het zakje doen om een vrolijker en fleuriger centrum te realiseren.
Vorige week overhandigden Carlo Ezinga en Pieter Albada van de Rabobank de cheque met een waarde van vijfduizend euro aan Arnold Wegman en Roland Turksema van de Zakenkring. “De eerste bloembakken hangen er alvast prachtig bij”, aldus Ezinga in een eerste reactie. “We kijken vol vertrouwen uit naar het nieuwe jasje van het winkelhart.”