Serious Request Zuidhorn maakt zich op voor 4e editie

0
237
Zuidhorn Bart Brands Buys

ZUIDHORN – Na drie eerdere en zeer succesvolle edities maakt Serious Request Zuidhorn zich voor de vierde keer op om Zuidhorn in actie te krijgen voor het goede doel. Net als in voorgaande jaren wordt het doel van 3FM gevolgd. “De stille killer longontsteking staat dit jaar centraal”, vertelt medeorganisator Michel Boot. “Wat veel mensen niet weten is dat longontsteking wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger is. Een heel goed doel dus.”

De cijfers onderstrepen de bewering van Michel. Elk jaar sterven er meer dan 900.000 kinderen aan een longsteking. Dat zijn bijna 2.500 kinderen per dag. Meer dan hiv, aids, malaria en de mazelen gezamenlijk aan slachtoffers maken. “We hebben veel energie overgehouden aan de eerdere inspanningen die in Zuidhorn zijn geleverd”, weet Michel. “We hebben dus direct besloten dit door te zetten en ons ook dit jaar vol in te zetten voor Serious Request.” De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang en alle partijen zijn vol overgave bezig om er net zo’n spektakel van te maken als vorig jaar. Inmiddels zijn ook Bart Brandts Buys van Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn (SWgZ) en Jasper Theodorie als social media-expert aangeschoven. "Vorig jaar waren er 36 initiatieven in Zuidhorn die gezamenlijk een prachtig bedrag van 25.500 euro hebben opgebracht”, weet Bart te vertellen. “Om eerlijk te zijn wil ik zelf het bedrag voor dit jaar graag in het midden laten. Belangrijker vind ik het om mensen te verbinden en in beweging te krijgen. Dus als we meer initiatieven dan de zesendertig van vorig jaar weten te noteren, dan ben ik een tevreden man.” Michel Boot hoopt eveneens op meer projecten vanuit de Zuidhorner samenleving, maar stelt toch een persoonlijk doel van 15.000 euro. “Dat is vorig jaar genoemd als streefbedrag”, zegt hij. “Dat is tot onze grote vreugde ruimschoots overtroffen en het zou mooi zijn als we ook dit jaar meer dan 15.000 euro weg mogen brengen naar het Glazen Huis, dat dit jaar overigens in Breda staat.” Het drietal onderkent het belang van Serious Request voor Zuidhorn. Bart: “Het gaat verder dan alleen geld inzamelen. Je ziet dat mensen en instanties samen optrekken. Verschillende kerkgenootschappen en verenigingen hebben opeens hetzelfde doel voor ogen, leren elkaar kennen en weten elkaar vervolgens ook buiten Serious Request om te vinden. Het levert prachtige netwerken en verbindingen op. Een win-win situatie en dat zien wij natuurlijk graag.”
Vandaar de oproep aan de inwoners van Zuidhorn om ook dit jaar weer leuke initiatieven te bedenken. “Alles mag”, stelt Michel. “Blind pingpongen, livemuziek en noem maar op. Wie iets wil doen voor Serious Request Zuidhorn kan dat aan ons doorgeven. Dus kom in actie!” Net als vorig jaar zal de Streekkrant de ontwikkelingen rondom Serious Request en de vele mooie ideeën en initiatieven volgen en uitlichten. De leukste, origineelste of gekste ideeën kunnen rekenen op een plaatsje in de krant om zo extra aandacht te genereren voor hun inzet. Dus heb je wat leuks bedacht en wil je meehelpen geld in te zamelen tegen longontsteking, aarzel dan niet en geef jouw idee door via seriousrequestzuidhorn@gmail.com. “Dat is tevens het mailadres waar teams zich op kunnen geven voor de 24-uurs estafetteloop”, meldt Michel Boot. “Want bij een geslaagde inzamelingsactie hoort natuurlijk een serieuze sponsorloop.”

Serious Request Zuidhorn trapt 16 december om 19.00 uur af, waarna er tot 18 december geld ingezameld kan worden.