Zombies in Kommerzijl: “Red de wereld met je lasergun”

0
1037
shoot_to_survive_

KOMMERZIJL – Elk jaar organiseert Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn (SWgZ) een spannend evenement in de bossen van Kommerzijl. “In het NAM park op precies te zijn”, verduidelijkt Bart Brandts Buys de locatie. “We proberen ieder jaar een leuke en vooral spannende tocht op te zetten waar we alle kernen die de gemeente Zuidhorn rijk is bij willen betrekken. Na de succesvolle voorgaande jaren hebben we ook dit jaar weer iets unieks bedacht: een zombiejacht waarbij de deelnemers de ‘wereld’ moeten redden.”

Het gaat natuurlijk om het welbekende avondspel van SWgZ. Het ene jaar een spooktocht, het andere jaar een avonturenspel, maar altijd leuk en bovenal gezellig. “Dit jaar sturen we groepen van 5 of 6 personen het gebied in met een lasergun”, vertelt Patrick Wijninga. “De setting is zoals je in de betere videospellen tegenkomt. Jouw groep bestaat uit mensen die zijn overgebleven in een wereld vol zombies en mutanten. De deelnemers gaan op missie om het gebied veilig te stellen en de zombies uit te schakelen. Gewapend met een lasergun dus.” Bart Brandts Buys benadrukt echter dat het geen lasergame wordt. “Het is een tocht die de deelnemende groepen van A naar B leidt. En misschien ook wel C als ze van angst de weg kwijtraken”, zegt hij met een knipoog. “Zonder gekheid, de zombies hebben een target op hun lichaam die kleurt in de kleur van de groep als hij goed genoeg geraakt wordt. Actieve spanning.”
Volgens de organisatoren wordt het gebied waardoor gelopen wordt opgedeeld in vijf delen. “Daarbij willen we ieder gebied bemand hebben door ‘zombies’ uit dezelfde dorpskern”, vertelt Patrick. “Daarvoor zoeken we nu vrijwilligers uit Kommerzijl, Aduard, Zuidhorn, Grijpskerk en Oldehove.” Bart vult hem aan: “Elk van de vijf gebieden kan zo’n tien zombies herbergen. Het zou dus mooi zijn als ieder gebied bevolkt wordt door een dorp uit de gemeente. Bovendien, we kunnen moeilijk zelf achter ieder bosje vandaan springen.” Het grote doel achter het evenement is, compleet in lijn met waar SWgZ voor staat, mensen verbinden. “Het is belangrijk dat we de inwoners van alle dorpen mee nemen in onze activiteiten”, vindt Bart Brandts Buys. “Iedereen is dus ook van harte welkom om zich aan te melden voor dit leuke evenement. Alhoewel het een echt jongerenspel lijkt, zijn er bij eerdere avondspellen ook veel oudere deelnemers geweest. En die hebben zich zeker niet minder vermaakt.”
Opgeven voor dit avondspel kan via de website www.sportinzuidhorn.nl. “Wacht daar niet te lang mee”, weet Patrick. “Er kunnen maximaal zeventien teams meedoen en het is echt volgens een vol = vol systeem. Dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt.” Vrijwillige ‘zombies’ voor het avondspel van 18 november kunnen zich aanmelden via bart@swgz.nl. “De eerste groep vertrekt rond de klok van 19.00 uur”, weet Bart. “Ook in het bos kunnen de vrijwilligers een gezellige avond hebben met z’n allen, terwijl ze proberen zoveel mogelijk deelnemers de stuipen op het lijf te jagen.”