Bekende Feansters strijden om felbegeerde titel ‘Maestro’

0
189
Feanster Maestro

SURHUISTERVEEN – Na het succes van vorig jaar gaat Feanster Maestro op herhaling. De Surhuisterveense versie van het tv-programma Maestro gaat op 18 november in herhaling in Brasserie Kolkzicht.
“We hebben geen moment getwijfeld of we voor een tweede editie zouden gaan”, vertelt Robbert Oegema van de organisatie. Uiteindelijk ging voor een laaiend enthousiaste zaal notaris Margreet Mook vorig jaar met de zege aan de haal. Zij mag zich de eerste Feanster Maestro noemen. Wie dit jaar de winst grijpt, zal op vrijdagavond 18 november bekend worden. Feanster Maestro wordt georganiseerd door brassband Blaast de Bazuin uit Surhuisterveen. Liefst vijf kandidaten gaan dan strijden als ‘gastdirigent’ van het korps. “Onze dirigent Aline Werkman (foto) doet een stapje terug en vijf bekende Feansters zullen hun favoriete muziekstuk dirigeren”, laat Oegema weten. Wie de vijf kandidaten zijn, is vooralsnog een grote verrassing. “Ze zijn afkomstig uit Surhuisterveen en komen uit alle geledingen van de samenleving. Welke het zijn? Dat hoort het publiek de komende weken. We hebben een mooie mix met ‘Maestro’s’ uit de sport, het zakenleven en het onderwijs. Meer verklappen we nog niet’’, blikt Oegema vooruit. De kandidaten worden in de voorbereidingen gecoacht door dirigent Aline Werkman van Blaast de Bazuin. “Maar we hebben ons laten vertellen dat de kandidaten zelf ook al flink aan het oefenen met privé-docenten. We zijn erg benieuwd.” Maestro begint vrijdagavond 18 november om 20.00 uur in Kolkzicht. Er zijn tweehonderd kaarten beschikbaar. De kaarten kosten slechts zeven euro vijftig per stuk. De kaartverkoop start op maandag 1 november bij Brasserie Kolkzicht en bij Pool Hifi Video Centre. “Vorig jaar waren de entreebewijzen in no time weg. Dit is iets wat je als Feanster of als muziekliefhebber niet mag missen. Het is dus zaak om er snel bij te zijn”, besluit Oegema.