Ette-Frits Veenstra

0
1466
MMH -Ette Veenstra

Voorzitter Kv Flamingo’s

BUITENPOST – “Sinds maart 2015 ben ik voorzitter van deze mooie korfbalvereniging in Buitenpost. De nodige wisselingen hebben plaats gevonden binnen het bestuur waardoor er een enigszins nieuw bestuur zit, waarvan ik voorzitter ben. Je denkt vooraf dat er maar een paar uurtjes per week in gaan zitten, achteraf blijken dat toch iets meer uurtjes te zijn.

Vroeger deed ik zelf aan korfbal, bij DTS in Surhuizum, door fysieke problemen heb ik de handdoek in de ring moeten gooien. Toen mijn kinderen zijn gaan korfballen ben ik er zelf weer ingerold. Niet meer als speler, maar als bestuurder en trainer. En waarom ook niet? Het bevalt goed.

We hebben met het bestuur een aantal zaken goed op de rit gekregen. En dat is mooi om te zien. Of KV Flamingo’s tot de grootste korfbalverenigingen in Noord-Nederland behoort durf ik niet te zeggen, wel weet ik zeker dat wij met onze circa 220 leden tot de grotere clubs van Friesland behoren. In vrijwel alle leeftijdscategorieën hebben wij twee teams tot onze beschikking. Dit biedt mogelijkheden tot selectiebeleid t.a.v teamsamenstelling. Daarnaast zijn er mogelijkheden aan te sluiten bij de kangoeroes (jongste jeugd) alsook het G korfbal (gehandicapten). Kortom een vereniging die veel heeft te bieden. We willen iedereen een plekje kunnen bieden binnen de vereniging.

De focus van de vereniging is primair gericht op plezier, al moet je prestatie natuurlijk niet uit het oog verliezen. Immers, veel staat of valt met het plezier dat leden hebben in hun sport. Wie geen plezier meer heeft, zal uiteindelijk afhaken. Daarentegen is het natuurlijk erg leuk om een “spelletje” (lees ook wedstrijd) te winnen en ook dat is goed merkbaar vanaf de jongste jeugd, ze willen winnen!

Momenteel komt er een mooie lichting jeugd aan die straks naar de senioren gaat. We begrijpen dus ook wel dat onze trainer Janco Slingerland uiteindelijk graag een stapje hogerop wil met de vereniging. KV Flamingo’s speelt nu in de derde klasse, een avontuur in de tweede klasse zou heel mooi zijn. Er liggen echter meer uitdagingen, hogerop komen en blijven en doorgroeien is een mooi streven. Daarnaast heeft behoud en uitbreiding van ledenaantal onze aandacht en het krijgen van voldoende kader en vrijwilligers om alle taken horende bij het verenigingsleven goed gestalte te kunnen geven.

Actueel zijn momenteel de perikelen rondom de rubber ingestrooide kunstgrasvelden in Buitenpost. Samen met de voetbalclub VV Buitenpost hebben we besloten onze jeugdspelers niet meer op het kunstgras te laten spelen. We zullen zien wat het onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat uitwijzen. Daarna gaan we kijken naar welke stappen er gezet moeten worden vanuit de vereniging.