Henk Poot

0
217
Sprekers Chr. voor Israel

SURHUISTERVEEN – Ds. Henk Poot spreekt op dinsdag 1 november in De Lantearne te Surhuisterveen. Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël en zal zijn licht laten schijnen over het thema van de avond: vlucht uit het Noorderland en alle landen. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Inmiddels is Henk Poot een veelgevraagd spreker die tevens met grote regelmaat groepen rondleidt in Israël. Naast Poot is ook de Oekraïense spreker Max Lurye aanwezig om te spreken over dit thema. Max Lurye is de directeur van het Joods Agentschap in Oost-Oekraïne. Het Joods Agentschap is een Israëlische organisatie, die onafhankelijk van de overheid werkt, met als belangrijkste taak de migratie van Joden naar Israël. Hoe gaan de Joden in Oost-Oekraïne om met de onrustige situatie. En hoe is het om op Alija te gaan naar Israël vanuit het oorlogsgebied. Op deze vragen geeft Max Lurye een antwoord tijdens de spreekbeurt. De avond in De Lantearne aan de Jan Binneslaan 49 te Surhuisterveen begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.