Kleinzoon Smedes gerustgesteld door burgemeester

0
163
ruben en vd tuuk

GROOTEGAST – Grootegast heeft een ‘grappige’ burgemeester. Tot die conclusie kwam de 7-jarige Ruben, kleinzoon van wethouder Sjabbo Smedes. Na het overlijden van Kor Dijkstra nam Smedes tijdelijk de burgemeesterstaken over, totdat Ard van der Tuuk in Grootegast arriveerde en de burgemeesterspost overnam van de wethouder. Dat zat Ruben natuurlijk niet helemaal lekker, want “is opa’s werk nog wel in goede handen?” Na een goed gesprek tussen de nieuwe burgemeester en Ruben is de lucht helemaal geklaard. Ruben kwam tot de conclusie dat Van der Tuuk best “grappig” is. Tevens werd er een vervolgafspraak gemaakt. Burgemeester van der Tuuk beloofde de jongeling na de vakantie op school te komen om daar te vertellen over zijn werk. Volgens Ruben kon dat deze week direct wel, maar van opa Smedes moest Ruben dat eerst maar even met de juf overleggen.