Wandelen in Doezum en Oldekerk

0
989
reinders

DOEZUM/OLDEKERK – Gewoon lekker wandelen. Dat is de insteek van het samenwerkingsverband IVN Grootegast e.o. en Staatsbosbeheer. “In Opende wordt er al flink gelopen en ook in andere plaatsen in het Westerkwartier zijn er genoeg initiatieven”, vertelt initiatiefneemster Jannie Reinders. “In Doezum en Oldekerk wordt er echter nog niets georganiseerd. Aangezien mensen echt niet naar de wandelroutes in Opende komen om een uurtje te wandelen, brengen wij de wandeling naar de mensen toe.”

Mensen in beweging krijgen is het grote doel achter de plannen van Jannie. “Dat willen we echter wel doen zonder de gebruikelijke verplichtingen”, zegt ze. “Mensen moeten zelf beslissen of ze meelopen of een keertje overslaan. Het gaat ook niet om een topprestatie, maar om het in beweging zijn. Een gezellige wandeling dus, met z’n allen de prachtige natuur beleven.” Om de week vindt de wandeling plaats in afwisselend Doezum en Oldekerk. “We beginnen woensdag 2 november in Doezum”, weet Jannie Reinders. “Een week later op woensdag 9 november staat de eerste wandeling in Oldekerk op het programma. De verzamelplaats in Doezum is op het parkeerterrein bij café de Steven, in Oldekerk verzamelen we op het parkeerterrein bij de sporthal en alle wandelingen beginnen om 9.30 uur.” Nog leuker is dat meedoen gratis is en voor alle leeftijden. “Het is een echt vrijwilligersinitiatief”, aldus Jannie. “Dus doe vooral mee! Bovendien komt men dan ook meer te weten over de prachtige omgeving. Gidsen doen we niet, maar er zal natuurlijk wel het één en ander verteld worden over de natuur langs de route. Dit is een perfecte activiteit om de samenwerking tussen Staatsbosbeheer en IVN Grootegast e.o. te onderstrepen.”