Natuurwerkdag bij Nationaal Park Lauwersmeer

0
224
Natuurwerkdag3 2012

LAUWERSOOG -Op zaterdag 5 november is de Nationale Natuurwerkdag. Ook in Nationaal Park Lauwersmeer organiseren Staatsbosbeheer, Landschapsbeheer Groningen en IVN die dag een natuurwerkdag. Nationaal Park Lauwersmeer is beroemd om zijn prachtige orchideeënvelden. In voorjaar en zomer bloeien hier duizenden orchideeën. Voor het behoud van deze zeldzame planten is het noodzakelijk dat deze velden jaarlijks gemaaid worden en dat het maaisel wordt afgevoerd. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van het maaisel en mos met behulp van harken en hooivorken. Het maaisel moet vervolgens afgevoerd worden. Daarnaast zal op een aantal plaatsen langs de randen van de velden de bosopslag gesnoeid worden. Lijkt het je heerlijk om een dagje de natuur te helpen, geef je dan snel op via www.natuurwerkdag.nl, er is werk voor maximaal 50 personen. Om 9.00 uur wordt er verzameld bij Activiteitencentrum De Bosschuur aan De Rug 1, waarna er tot 15.30 uur wordt gewerkt. Voor thee/koffie en een lunch wordt gezorgd. Er moet zelf gezorgd worden voor goede (regen)kleding, laarzen of ander stevig schoeisel. De werkzaamheden zijn geschikt voor personen ouder dan 12 jaar en kunnen afgetekend worden als Maatschappelijke Stage.