Jan Henk de Groot

0
174
In Beeld -JH de groot

STREEK – Oud-Zuidhorner Jan Henk de Groot komt met zijn tweede Groningstalige-CD na zich eerder dit jaar teruggetrokken te hebben in het kleinste dorp van Nederland: Westerdiepsterwallen. De Groot: “Bij vriend Bonney Brattinga mocht ik mijn opnameapparatuur, gitaren en microfoons in het kleine voorkamertje neerzetten en heb in twee weken tijd ‘Keunenk van Westerdaipsterdale’ opgenomen.” Het werd tijd voor een soloalbum, zo vond de liedjesschrijver. “Het album ‘Weerom’ (winnaar van de streektaalprijs) dateert alweer uit 2013 en ik had genoeg liedjes liggen”, vertelt Jan Henk de Groot. “Met ‘Weerom’ was ik opeens een bekende Grunneger door liedjes als ‘Mamme van Michel’ en ‘Dubbelcassettedeck’. De opvolger moest wel van een bepaald niveau zijn. De teksten gaan nog steeds over herkenbare dingen uit het leven. De muziek is wel wat veranderd en dan met name door de productie. Less is more, een aantal liedjes is alleen met gitaar opgenomen. Verder ben ik erg blij met de bijdragen van Marlene Bakker, De Troebadoers, Bernard Gepken en Ton Masseurs (Tumbleweeds). Natuurlijk doen Paulien en de kinderen ook weer mee”. Op het nieuwste album zijn prachtige songs te vinden over zijn zoontje ‘Midas’, jeugdliefde ‘Janine’ en een ode aan ‘Evelyntje’ Novacek, volgens De Groot het leukste platenzaakje van Nederland gevestigd in Hoogezand. Half oktober komt de CD uit en ook zal het album op vinyl te verkrijgen zijn. De Groot: “Geert Schreuder heeft weer een prachtige hoes geschilderd en dat verdient een LP formaat”.