Vernieuwde wegen officieel in gebruik genomen

0
164
Surhuisterveen opening weg-2

SURHUISTERVEEN – Wethouder Jouke Spoelstra van Achtkarspelen nam vorige week de Blauwhuisterweg, Gedempte Vaart en Jan Binneslaan officieel in gebruik tijdens een openingshandeling. Daarmee komt één van de grootste infrastructurele projecten van de gemeente Achtkarspelen ten einde.
Met de wegwerkzaamheden is de bereikbaarheid, verkeersveiligheid, leefbaarheid en de ruimtelijke kwaliteit in Surhuisterveen verbeterd. Het winkelgebied langs de Gedempte Vaart heeft een flinke opwaardering ondergaan. De kruising van de straat met de Vierhuisterweg is voorzien van een minirotonde en er is veel aandacht besteed aan de veiligheid van fietsers en voetgangers. Voordat de nieuwe weg kon worden aangelegd moest een groot deel van het hoofdriool worden vervangen. Het totale rioolsysteem in de Gedempte Vaart is weer bestand tegen flinke neerslag. Door regenwater zoveel mogelijk te scheiden van vuil water is de waterafvoer duurzamer geworden. Eind november wordt het laatste groen aangeplant.