Onvergetelijk topfeest ten bate van Zeehondencrèche

0
307
pieterburen frand duyts

PIETERBUREN – Wat een weekend beleefde het anders zo rustige Pieterburen. Koren, orkesten, lokale toppers en Nederlandse beroemdheden deden Pieterburen aan tijdens het driedaagse benefietevenement voor de zeehondencrèche. “En de leefbaarheid in deze regio”, vult organisator Arie Molenhuis aan.
Het spektakelstuk mondde uit in een groot feest voor jong en oud. Een jaar vol hard werken en voorbereiden kwam tot een spetterende eindexplosie. Vrijdagavond lieten Edwin de Vries, Arnold Veeman en Bert Schaap zien ook perfect uit de voeten te kunnen met een orkest als begeleiding. Zij brachten hun grootste meezingers ten gehore. Eén van de vele hoogtepunten was de ‘remake’ van de klassieker van Wim Sonneveld uitgevoerd door Bert Schaap. ‘Het dorp’ werd vrij vertaald naar het Gronings en omgedoopt tot ‘Mien dörp’. Zaterdag ging het dak eraf in de feesttent van Pieterburen toen wereldberoemde Nederlanders het podium betraden. Onder meer Frans Duijts en Harry Slinger betraden het podium in het Hoge Noorden van de provincie. Met een gezellige korenzondag als afsluiter werd het een onvergetelijk weekend in het pittoreske dorpje. Er zal nog lang nagepraat worden over het feest der feesten. En niet alleen in Pieterburen, maar ook tot ver daarbuiten. Over vijf jaar bestaat Zeehondencentrum Pieterburen precies 50 jaar. Een goede reden voor een nieuw topfeest.