Radio Westerkwartier wordt Omroep Westerkwartier

0
2410
radio westerkwartier

STREEK – Radio Westerkwartier gaat haar naam veranderen en wordt binnenkort Omroep Westerkwartier. “De achterliggende gedachte is dat de omroep straks meer is dan alleen een radiozender”, legt Otto Roona uit namens Radio Westerkwartier.

“De Organisatie voor Lokale Omroepen in Nederland (OLON) wil de circa 275 lokale omroepen terugbrengen naar 62 grotere streekomroepen”, vervolgt Roona. “Dat houdt voor de meeste lokale omroepen in dat ze moeten fuseren, voor ons is het echter een kwestie van uitbreiden.” Radio Westerkwartier is inmiddels omarmd door Zuidhorn en Leek en heeft hun uitzendgebied inmiddels flink uitgebreid zien worden. “Nadat we al gesteund werden door de gemeenten Grootegast en Marum, hebben we nu het hele Westerkwartier achter ons”, aldus Roona. “Dat houdt echter wel in dat wij als omroep een flinke slag moeten maken. Zo moet er een nieuwsredactie komen en willen we straks ook een kabelkrant in de regio gaan verzorgen.” Daarvoor heeft de organisatie wel een hele nieuwe set aan vrijwilligers nodig. “Die vacatures zijn inmiddels uitgeschreven”, meldt Otto Roona. “Zeker vanuit Zuidhorn en Leek hopen we een aantal reacties te krijgen. Het zou goed zijn als er mensen bij de omroep komen die binding hebben met de gebieden die voor ons nieuw zijn.” Naast vrijwilligers voor de nieuwsredactie is de zender ook hard op zoek naar nieuw radiotalent. Roona: “We willen toe naar een dagprogrammering. Op dit moment zenden we alleen ’s avonds en in het weekend uit, maar dat moet dus worden uitgebreid. Zeker een actualiteitenprogramma voor de daguren en een sportprogramma staan hoog op ons verlanglijstje.” Wie zichzelf altijd al als radiopresentator heeft gezien, kan zijn of haar droom dus werkelijkheid laten worden. Meer informatie kan men inwinnen via info@radiowesterkwartier.com.