Goede sfeer en ontroering kenmerken Serious Request

0
209
Zuidhorn Serious Request Arwina Marieke

ZUIDHORN – Alhoewel het vierde damesteam van volleybalclub De Meeuwen nog altijd druk bezig is met het bedenken van een leuke actie en het opzetten van een loopteam voor de estafette, geeft voorzitter Sjoerd van Rijswijk van Serious Request Zuidhorn toch lachend de voorzet: “Laten we hun maar uitlichten, dan kunnen ze in ieder geval niet terugkrabbelen.” Achteraf onnodig, zo blijkt als we met Arwina Cruiming en Marieke Bouwman aan tafel schuiven in sporthal Quicksilver S. “Ons teamlid Cathy de Ruiter zit in de organisatie van Serious Request. Wij ontkomen er niet aan, daar zorgt Cathy wel voor.”

Het is overigens ook niet dat de dames een uitweg zoeken. Daarvoor vinden ze Serious Request een veel te leuk evenement. “We steken dan graag onze handjes uit de mouwen voor dit evenement”, vertelt Arwina lachend. “Cathy is gedurende deze dagen druk bezig met de catering rond Serious Request, dus stappen wij ook achter de bar om daar een helpende hand te bieden.” “Het is net een virus”, vindt Marieke. “Na de zomer begint de besmetting en tot aan het evenement wordt het steeds erger. Het is overigens wel een leuk virus!” Het leukste en gezelligste volleybalteam van De Meeuwen “want zonder ons geen feest” is dus zeker van de partij. “En dat zouden meer verenigingen moeten doen”, vindt het tweetal. Arwina: “De voetbalclub hebben we bijvoorbeeld wel gemist. Stel je nou eens voor dat daar drie teams van mee zouden lopen en die jongens zich allemaal lieten sponsoren. Dan heb je gewoon een enorm leuk bedrag bij elkaar.” Arwina geeft als voorbeeld de klas van haar zoon die vorig jaar hun beste beentje –letterlijk- heeft voorgezet. “Zij lieten zich ook sponsoren. Dat ene uurtje dat ze hebben gelopen heeft een paar honderd euro opgeleverd.” Marieke vult haar teamgenoot aan: “Met collega’s en buren erbij gerekend heb je zo een mooi bedrag aan sponsorgeld bij elkaar. Moeilijk hoeft het dus niet te zijn.” De volleybalsters zien het evenement jaarlijks een beetje groter worden en steeds verder uitgroeien tot één van de mooiste evenementen in de regio. “Samen met KanaalPOP natuurlijk”, wat ook een favoriet is van de dames. “Tijdens het eerste jaar misten we een stukje catering en een droge plek om nog een drankje te doen na het gezellige lopen”, zegt Arwina. “Dat was vorig jaar allemaal prima in orde. Dat natuurlijk naast het feit dat we vorig geluk hebben gehad met het zachte weer, waardoor het lekker druk was.” Serious Request mondde vorig jaar uit in één groot feest der herkenning voor Marieke en Arwina. “Je komt bijna heel Zuidhorn tegen”, aldus Marieke. “Eigenlijk best raar dus dat je nadien alsnog mensen spreekt waar het hele gebeuren aan voorbij is gegaan. Er zijn nog altijd mensen in Zuidhorn die niet weten dat Serious Request is geweest.” Dat dat alsnog komt zijn ze beiden overigens van overtuigd. Arwina: “Het is net als een olievlek”, vertelt ze lachend, “het breidt zich steeds verder uit.” Hardop wordt er gespeculeerd over de actie die het vierde damesteam van De Meeuwen moet gaan ondernemen. “We zijn er nog steeds niet uit”, bekent Marieke. Aan de bar van de sporthal weten een drietal koffiedrinkende heren het al wel. “Waarom geen sexy kalender! Jullie kunnen er hier al drie kwijt in dat geval.” Of dat zo’n goed idee is weet het tweetal nog niet, maar dat ze binnenkort met iets op de proppen moeten komen staat als een paal boven water. “Anders komt Cathy achter ons aan.” Arwina: “Maar het gaat goed komen hoor. Serious Request willen we voor geen goud missen. Dat virus heeft ons helemaal in zijn greep. Die sfeer en verbondenheid is prachtig om te zien. Ontroerend zelfs.” Volgens Marieke is dat mede ingegeven door de tijd van het jaar. “We zitten vlak voor kerst, iedereen is in een goede bui en vrijgevig. Dat maakt het evenement zo speciaal. Al heeft de organisatie daar ook een flinke hand in. Zij zijn zo fanatiek en doen het allemaal met zoveel energie. Het plezier straalt ervan af en dat brengen zij ook over op de mensen. Prachtig!” Zelf hopen Arwina en Marieke dat er net zo’n mooi bedrag als vorig jaar opgehaald wordt, al ligt de lat wel ‘lekker’ hoog. “Maar meer initiatieven vanuit onze samenleving moet ook zeker mogelijk zijn”, aldus Arwina Cruiming. “Vorig jaar hadden sommige sportverenigingen en clubs geen teams meelopen. Dat moet dit jaar natuurlijk anders, want een goed excuus om niet mee te doen is er eigenlijk niet. Er kan nog zoveel meer, zeker in Zuidhorn.”

Dit jaar wordt er geld ingezameld voor de strijd tegen longontsteking. Het doel dat de ‘grote broer’ op 3FM heeft uitgekozen en in Zuidhorn van harte wordt ondersteund. Longontsteking is de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Per jaar sterven er 900.000 kinderen aan een longontsteking, dat zijn er 2.500 per dag. Meer dan hiv, aids, malaria en de mazelen gezamenlijk aan slachtoffers maken. Heb jij ook een leuk initiatief om geld in te zamelen, een loopgroep voor de 24-uur estafette of een ander geniaal idee? Aarzel dan niet en geef jouw idee door via seriousrequestzuidhorn@gmail.com.