Marianne Vogel

0
131
In Beeld -Vogel

ZUIDHORN – Op woensdag 9 november 2016 organiseert de Stichting ter bevordering van dingen die anders niet gebeuren samen met auteur Marianne Vogel en leden van rederijkerskamer Eendracht een literaire avond in Zuidhorn. De avond gaat over de derde detective van Marianne Vogel: “Communistengoud en kerstengelen”, een Berlijnse thriller. Literatuurkenner Herry Cornelius zal Marianne Vogel interviewen over Berlijn, de thema’s van het boek en de ware achtergrond ervan. De avond wordt opgeluisterd met Duitstalige liederen begeleid op piano. “Communistengoud en kerstengelen” speelt in het winterse Berlijn, vlak voor kerst. Daar moeten de Amsterdamse particulier onderzoekers Sofie Bank en Frits Arends het dodelijke verkeersongeval van een Nederlandse vriendin onderzoeken. Was het een ongeluk of moord? Tijdens hun speurtocht stuiten Bank en Arends op de legendarische verdwenen DDR-miljoenen. Ook horen ze geruchten over de Stasi, de geheime dienst van de DDR. Dan duikt er een oud Stasi-dossier op. Binnen de kortste keren is het duo in een levensgevaarlijke zaak gewikkeld, die doet denken aan de bekende film “Das Leben der Anderen”. Van Marianne Vogel zijn eerder twee detectives verschenen die ook in Berlijn spelen: “Gedeelde stad, geheelde stad” en “In de schaduw van Marlene Dietrich”. Plaats: Cultureel Centrum, Jellemaweg 3, Zuidhorn. Tijd: 20.00-22.00 uur. Toegang gratis. Aanmelding via info@stichtingdingen.nl.