Grootegast goed voorbereid de winter in

0
128
winter grootegast

GROOTEGAST – De winter is in aantocht. Met de dalende temperaturen is de kans groot dat de gemeente Grootegast binnenkort genoodzaakt is te strooien en sneeuw te schuiven. Geen probleem voor Grootegast, er is namelijk een nieuwe strooiwagen aangeschaft waarmee de gemeente zal proberen de wegen zo goed mogelijk begaanbaar te houden. De inhoud van deze strooiwagen bestaat voor 35 procent uit pekelwater en 65 procent uit droog zout. Deze samenstelling is nodig om ook preventief te kunnen strooien dus als er gladheid wordt voorspeld. Ook zal de vrachtauto van de gemeente weer een belangrijke rol spelen bij de gladheidsbestrijding. Wethouder Mark de Haan heeft de strooiwagen officieel overgedragen aan de vaste chauffeur Joost Veenstra. Laat de winter nu maar komen.