Aline Werkman

0
150
MMH -Aline Werkman

SURHUISTERVEEN – “Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen van de Feanster Maestro die aankomende zaterdag plaats zal vinden in Brasserie Kolkzicht. De vier kandidaten zijn inmiddels druk bezig met het bestuderen van de muziekstukken die zij gaan dirigeren. Tijdens het weekend zelf zal ik dus een treetje lager staan dan normaal, maar dat houdt niet in dat ik er niet druk mee ben. Ik begeleid de maestro’s en bereid ze voor op wat gaat komen. Per slot van rekening werken zij niet dagelijks met partituren. Het is best een raadselachtig geheel voor iemand die het niet gewend is. De orkestleden hebben elk hun eigen stukken met de noten en maten die zij spelen, een dirigent moet zorgen dat alles goed samenvalt. Er komt dus heel wat bij kijken. Zowel bij de dirigeren zelf als bij het begeleiden, moet ik eerlijk bekennen. We hebben echter vier goede muzikale talenten weten te strikken voor dit evenement. Of er een echte uitgesproken favoriet is, durf ik niet te zeggen. Volgens mij hebben ze allemaal een achtergrond in de muziek en voldoende raakvlakken met dit hele gebeuren. We gaan aankomende zaterdag zien wie er als Feanster Maestro van het podium stapt. Ik ben ervan overtuigd dat Gerard Veenstra, Marga-Hester Visser, Jouke Spoelstra en Trudy-Geartsje Veenstra er een mooie avond van maken en zich goed weten te redden met het orkest van Blaast de Bazuin. Vorig jaar werd het evenement een enorm succes met een grote publieke belangstelling, daar hopen we nu weer op. Maar dat gaat ongetwijfeld goed komen. Wat ik ervan heb gehoord gaat de kaartverkoop voortvarend, dus stiekem reken ik weer op een uitverkocht huis. Zelf ben ik negen jaar geleden begonnen met dirigeren. Dat begon in Zuidlaren bij wijze van een probeersel, waarna het serieuzer werd in Oudwoude. Toen ik hoorde dat de dirigent van Blaast de Bazuin in Surhuisterveen wegging, besloot ik daar voor mijn kans te gaan. Na proefgedraaid te hebben besloot het orkest dat ik het stokje van mijn voorganger mocht overnemen. Prachtig natuurlijk. Ik heb altijd al iets met muziek willen doen, dat is mijn grote passie. Eerder speelde ik zelf op een mini-tuba en heb tevens gestudeerd aan het conservatorium. Eigenlijk doe ik dus precies datgene wat ik altijd al heb willen doen. En dat met een prachtig orkest dat komend weekend aan vier anderen toebehoord. Als we het enorm leuke feest van vorig jaar weten te evenaren, ben ik tevreden. De kandidaten hebben er echter veel zin in, het orkest ook en het bestuur evenzeer. Een mooi muziekfeest lijkt haast gegarandeerd.”