Sint Nicolaas

0
147
in beeld -sinterklaas

STREEK – De Goede Sint is afgelopen week gearriveerd in het mooie Surhuisterveen, waar veel kinderen getuige waren van een prachtige intocht. Komend weekend is het de beurt aan de Groninger plaatsen om de Sint een warm onthaal te geven. Zaterdag 19 november wordt een drukke dag voor de Sint. Om 11.00 uur wordt hij in Zuidhorn verwacht bij het Zonnehuisterrein. Daarna zullen hulptroepen ingeschakeld moeten worden, want om 13.00 uur heeft de Goedheiligman een dubbele afspraak in zijn agenda staan. Om 13.00 uur wordt hij verwacht bij Het Hooge Heem in Grootegast en op de parkeerplaats van de Rehoboth te Oldekerk voor de intocht van Niekerk-Oldekerk-Faan. Om 14.00 uur is het snel door Opende (Peebos), Aduard (Albert Harkemaweg) en Grijpskerk (de Poel). Het is gezien zijn drukke agenda dus te hopen dat alles van een leien dakje gaat. Al blijkt dat in de praktijk toch vaak moelijker dan gedacht. In Grijpskerk verdween vorig jaar op mysterieuze wijze het grote boek van de Sint. Aduard maakt zich zorgen over de haven waar Sinterklaas traditiegetrouw aankomt. De locatie aan de Albert Harkemaweg wordt flink onder handen genomen, dus is er überhaupt wel een intocht mogelijk in Aduard? Vast wel, maar dat wordt aanstaande zaterdag dus allemaal duidelijk tijdens een drukke dag vol intochten in de Streek.