Grootegast trots op Bundelshop

0
286
bundelshop grootegast

GROOTEGAST – Een aantal jaren geleden is op initiatief van de gemeente Grootegast en de Handelvereniging een verzameling winkeltjes ondergebracht in het pand dat nu de naam ‘Bundelshop’ draagt. In de shop aan het Marktplein is tegenwoordig van alles te koop. Particulieren kunnen tegen een geringe vergoeding een kast huren en hun overtollige producten verkopen, een deel van de kringloopwinkel Abel Tasman is er ondergebracht, maar ook nieuwe producten zijn er te koop. Tevens worden er cursussen en workshops gegeven.. Sinds een paar weken is de Bundelshop ook het stageadres van Azmere, een 26 jarige vrouw uit Eritrea. Zij wordt door de vaste vrijwilligers van de Bundelshop begeleid en wil graag iedereen helpen die in de Bundelshop komt. Een mooie vorm van inburgering. Voor sommige vrijwilligers is de Bundelshop een werkervaringsplek om later in te kunnen stromen in de reguliere arbeidsmarkt. Kortom, een plek waar de gemeente trots op is.