Westerkwartiergemeenten op zoek naar mooiste kiekje

0
109
Opende / 25-10 -2012 / Natuurgebied Jilt Dijks Heide van Staatsbosbeheer in de herfst. / Foto: Omke Oudeman

STREEK – Tot aan het einde van dit jaar organiseren de gemeenten Grootegast, Zuidhorn, Leek en Marum de fotowedstrijd ‘FierWesterkwartier’. Van de deelnemers wordt gevraagd hun meest favoriete plek in het Westerkwartier te fotograferen. Een vijfkoppige jury selecteert de drie beste inzendingen op drie criteria: creativiteit, onderwerp en motivatie. Voorzitter van de jury is de burgemeester van Leek, Berend Hoekstra. De andere juryleden zijn Emil Klok (dorpsbelangen Niekerk-Oldekerk-Faan), Roelof Feringa (fotograaf), Jos Knijft (Fotoclub Westerkwartier) en Arnold Wegman (ondernemer in Zuidhorn). Het publiek kan vervolgens op de facebookpagina van de Gemeente Westerkwartier stemmen op hun favoriete inzending. De inzender van de populairste foto wint een mooie iPhone 6s. Deelnemers kunnen de foto(’s) van hun favoriete plek(ken) in het Westerkwartier mailen naar communicatie@westerkwartier.nl. Hierbij moeten zij kort beschrijven waarom juist dat hun favoriete plek is en ook de fotolocatie en hun naam vermelden.