Djuke Zwier-Houweling

0
1466
MMH -Djuke Zwier

Voorzitster Stichting Buurthuiskamer Zuidhorn

ZUIDHORN – “Het is fijn dat de Buurthuiskamer in Zuidhorn realiteit lijkt te worden. Als bestuurslid van de Seniorenvereniging Westerkwartier hoorde ik met grote regelmaat dat er voor veel mensen, vooral ouderen, vaak weinig te beleven is. Ook hadden zij behoefte aan meer sociale contacten. Een buurthuiskamer is dan een ideale oplossing. Temeer omdat het in Aduard al een groot succes is gebleken. Daar wilde ik dus graag mee aan de slag. Zelf ben ik gepensioneerd, dus ik heb de tijd daar ook voor. Ik had het op mijn werk altijd prima naar mijn zin, maar moest er toch uit op mijn 65ste. Aangezien ik niet stil kan zitten heb ik me gestort op vrijwilligerswerk en de Buurthuiskamer Zuidhorn is nu net zo’n project dat mij goed ligt. We liggen inmiddels lekker op schema. Een maand geleden hebben we groen licht gekregen vanuit de gemeente en het SWgZ staat garant voor zaken als gas, water, licht en internet. Daarmee kunnen we dus van start. In eerste instantie willen we op doordeweekse dagen koffieochtenden organiseren. Mensen zijn dan tussen 10.00 en 12.00 uur welkom. Daarbij willen we ook één dag in de week een maaltijd gaan verzorgen. Om ook op zondag wat dagvulling te bieden ligt het in de planning om daar in de middaguren op te gaan van 15.00 tot 17.00 uur. Al moet ik eerlijk zeggen dat alles natuurlijk wel valt of staat met het aantal vrijwilligers. Daar kunnen we overigens nog wel een paar van gebruiken, dus als mensen zich geroepen voelen om hier deel van uit te maken dan kunnen ze zich aanmelden via j.zwier@xs4all.nl. Zodra we de vrijwilligers beschikbaar hebben, kunnen we ook meer doen en voor meerdere doelgroepen. Denk daarbij aan voorleesochtenden voor ouders met jonge kinderen, leuke activiteiten voor brugklasleerlingen en klaverjasavonden. Beetje bij beetje willen we de Buurthuiskamer Zuidhorn op de kaart zetten. Dat gaat ons ongetwijfeld lukken. Er is een leuk pand aan de Nieuwstraat in hartje Zuidhorn, we hebben de kosten grotendeels gedekt en mooie plannen. Nogmaals, Aduard heeft reeds bewezen dat het een succesformule is. Zij hebben er zelfs een prijs mee gewonnen. Daarom hebben wij er vertrouwen in dat het hier ook van de grond komt en uiteindelijk storm gaat lopen. Dat is toch wel het doel.”