Onderscheidingen en diploma’s voor brandweerhelden

0
212
GRIJPSKERK-onderscheidingen-brandweer-02

GRIJPSKERK – Burgemeester Bert Swart reikte afgelopen zaterdag twee diploma’s en drie brandweeronderscheidingen uit tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de korpsen van Zuidhorn, Grijpskerk en Oldehove. Klaas Beving en Theo van de Heide van de post Grijpskerk werden onderscheiden voor hun 20-jarig dienstverband. Arjan Pieltjes van de post in Oldehove kreeg een onderscheiding voor zijn inzet van 25 dienstjaren. Naast de onderscheidingen kregen Martin Agema en Michel Kroeze van de Grijpskerker brandweerlieden hun diploma bevelvoerder. Jaarlijks organiseren de drie brandweerkorpsen Zuidhorn, Grijpskerk en Oldehove deze bijeenkomst. Na het officiële gedeelte van de avond is er tijd om gezellig met elkaar een hapje en drankje te doen. Per toerbeurt verzorgt één van de brandweerkorpsen deze avond. Dit jaar neemt het brandweerkorps Grijpskerk de organisatie van de jaarbijeenkomst op zich. De drie brandweerkorpsen tellen samen 50 brandweermedewerkers  en maken onderdeel uit van de Veiligheidsregio Groningen.