Serious Request veilt voor het goede doel

0
164
Zuidhorn Serious Veiling

ZUIDHORN – De aanmeldingen van loopgroepen voor de estafette en de leuke initiatieven om geld in te zamelen stromen binnen bij de organisatie van Serious Request Zuidhorn. Daarbovenop komt nog een gigantische veiling boordevol mooie collector’s items. “We hebben al een aantal mooie items binnengekregen die we voor het goede doel mogen veilen”, begint Jasper Theodorie (links op de foto). “Verscheidene mensen, clubs en verenigingen hebben leuke spullen ingebracht die hopelijk voor een mooi bedrag aan de man kunnen worden gebracht.”
Voor ons op tafel liggen inderdaad een paar prachtige items. “Bauke Mollema heeft ons een gesigneerd shirt opgestuurd”, laat medeorganisator Martijn Dekker (rechts op de foto) zien. “Het is een speciaal shirt dat hij tijdens de Olympische Spelen in Rio bij zich had.” Of de wielrenner met de roots in Zuidhorn het shirt ook daadwerkelijk heeft gedragen is onduidelijk. Wel duidelijk is dat de mensen met smetvrees zich geen zorgen hoeven te maken: het shirt stinkt niet! Wat ook niet stinkt is de gesigneerde basketbal van Donar. “De Groningse basketbalclub doneerde zonder problemen een bal mét de handtekeningen van de spelers daarop”, vertelt Jasper trots. “Met dit soort items zijn wij heel erg blij. Het kan haast niet anders of een Donar-fan heeft hier wel een leuk bedrag voor over. Dat kunnen wij dan weer bij de totale opbrengst doen.” Verder heeft Serious Request ook twee VIP-kaarten voor een thuiswedstrijd naar keuze van FC Groningen in de aanbieding en een gesigneerd shirt van de Noorse voetbalgroninger Erik Nevland. “Lukkien & Schultinga hebben deze FC Groningen-items beschikbaar gesteld”, weet Martijn, die eveneens meldt dat er een gesigneerd shirt van SC Heerenveen onderweg is, “want ook daar is vast een liefhebber voor te vinden.” De ingebrachte items worden door Serious Request Zuidhorn eerst aangeboden op Marktplaats, zodat heel Nederland kan meebieden. “Uiteindelijk gaat het item zaterdag onder de hamer waarbij het hoogste bod op Marktplaats het openingsbod zal zijn”, verduidelijkt Jasper. “Natuurlijk stellen wij de hoogste bieder op de hoogte. Als hij of zij het item echt wil hebben dan kunnen zij zaterdag meebieden door aanwezig te zijn in Zuidhorn. In de omschrijving van het item op Marktplaats wordt dit overigens ook aangegeven. Het is dus niet dat Marktplaatsbieders voor onverwachte verrassingen komen te staan.” De uiteindelijke veiling vindt plaats nadat de loopestafette ten einde is. “Zo goed als aansluitend”, meldt Martijn. “Wij zouden iedereen dus willen adviseren om deze prachtige items te bekijken op Marktplaats. Mensen kunnen ons vinden als aanbieder ‘De veiling van SR Zuidhorn’. En als ze dan toch de items bekijken, dan mag er natuurlijk ook direct geboden worden.” Serious Request Zuidhorn heeft inmiddels een mooi aantal hamerstukken tot haar beschikking, maar er kan natuurlijk altijd meer bij. Jasper Theodorie: “Bij deze dus ook een oproep aan particulieren en bedrijven. Als iemand nog iets leuks, speciaals of ludieks wil aanleveren voor de veiling dan mogen zij zich melden. Dat kan via seriousveiling@gmail.com en wordt zeer gewaardeerd.” De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de strijd tegen longontsteking. Een infectieziekte die jaarlijks meer dan 900.000 kinderlevens eist. De ‘grote broer’ op 3FM maakt zich hard voor dit goede doel en Serious Request Zuidhorn ondersteunt dit van harte.