Jan Henk de Groot live tijdens Serious Request

0
149
JH de Groot

ZUIDHORN – Eén van de artiesten die tijdens Serious Request Zuidhorn live op het podium staat is Jan Henk de Groot. De Groninger singer-songwriter twijfelde geen moment toen hem werd gevraagd of hij wilde optreden tijdens het evenement in zijn geboortedorp. “Ik ben geboren en getogen in Zuidhorn”, vertelt de inmiddels in Hoogezand woonachtige muzikant. “Er liggen dus nog steeds warme banden en dito gevoelens met het dorp.”
De Groot kijkt uit naar zijn optreden op de 17de van december. “Ik sta vroeg in de avond gepland en ben van plan om er iets feestelijks van te maken”, vertelt Jan Henk. “Al heeft het publiek daar natuurlijk ook een stem in. Vaak kijk ik waar behoefte aan is en speel daar op in. Het ‘leuke’ aan alleen spelen is dat je kan improviseren. Het is tussen jou en het publiek en je hoeft geen rekening te houden met andere factoren.” De kans is dus groot dat Jan Henk zijn meest bekende songs ten gehore brengt, waaronder een aantal gevoelige liedjes van zijn album Riff. “Riff is het album dat ik heb geschreven ten tijde van de geboorte van mijn jongste zoon”, zegt Jan Henk. “Hij werd zes jaar geleden geboren met een slokdarmafsluiting en zijn eerste levensjaar speelde zich daarom voornamelijk af in ziekenhuizen. Daar zit je dan, als vader in het ziekenhuis, de tijd te doden met het schrijven van liedjes over je zoon.” Het is een prachtige CD geworden met directe en persoonlijke teksten over zorgen, tegenslag en hoop. Jan Henk: “Serious Request Zuidhorn maakt zich dit jaar sterk voor de strijd tegen longontsteking, de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Ik weet hoe het is om met zorgen te zitten over je kind. Het is verschrikkelijk. Dus wat is dan een half uurtje van mijn tijd? Als iedereen dat zou doen is er veel mogelijk.” De Grunneger singer-songwriter is in ieder geval blij terug te keren op bekend terrein. “Zoals ik al zei, ik ben hier geboren en prettig opgegroeid. Ik heb hier een prachtige tijd gehad en wil graag mijn steentje bijdragen aan dit initiatief uit mijn geboortedorp.” Serious Request wordt gehouden van 16 tot en met 18 december, met dus een liveoptreden van Jan Henk de Groot op de zeventiende van december rond de klok van 18.30 uur. Heb jij een leuk initiatief bedacht om geld in te zamelen of een gesponsorde loopgroep geregeld voor de loopestafette? Meld je dan snel aan op seriousrequestzuidhorn@gmail.com.