Ongenode Gast op zombiejacht in Kommerzijl

0
224
OG Kommerzijl Zombies-4

Tijd: 19.45 uur

Datum: 18 november

Plaats: Kommerzijl

KOMMERZIJL – “Het is het jaar 2094 en de wereld is er slecht aan toe. De derde wereldoorlog heeft zijn sporen nagelaten en een groot gedeelte van de mensheid is vernietigd door radioactieve straling. Chemische wapens hebben mensen gemuteerd in levenloze, maar bloeddorstige wezens: zombies! Het lot van de wereld ligt in de handen van de laatste groepjes overlevenden die moeten proberen de mensheid te beschermen tegen de zombies, voordat de ziekte zich uitbreidt en de wereld voor altijd verloren is.” Bart Brandts Buys kan het mooi vertellen, dus trok de zeer nieuwsgierig geworden ongenode gast naar het voor de gelegenheid wat minder gezellige Kommerzijl om te kijken wat een ‘reallife horrorgame’ precies is. Eenmaal aangekomen bij Café De Driesprong besloten wij ons aan te sluiten bij De Angsthazen. Een groepje dappere jongens en meisjes die de schone jonkvrouw Ria Roffel veilig door de met zombies bevolkte gebieden heen moest zien te loodsen. Een belangrijke opgave, omdat Ria behalve een vrouw in nood ook moeder is. Mochten de zombies haar te pakken krijgen, dan restte er voor de jongelingen niets anders dan zelf de modder uit de kleren te wassen. Niet echt een optie dus. Aangezien het in de ‘gewone’ wereld nog altijd 2016 is, werden De Angsthazen –inclusief de ongenode gast– rond de klok van 19.45 uur in de tijdmachine op vier wielen gestopt en naar het jaar 2094 gebracht. Daar werden Daniël, Kyan, Roan, Bjorn, Bo en Ines met de jonkvrouw en een ongenode aanhanger aan de rand van het NAM-park gedropt en kon het grote avontuur beginnen: de spannende zombiejacht met aan het eind een lekker bekertje chocomel in De Driespong te Kommerzijl. Na een kleine discussie over de te volgen weg –want was het nu links of rechts langs het aluminiumfolie- vond de groep zombiejagers gelukkig de veilige tent van Patrick Wijninga, die het collectief voorzag van het broodnodige wapen. De tocht door zombieland kon beginnen! Prachtig uitgedoste zombies maakten het gebied onveilig en zelfs het weer leek expres besteld te zijn. Guur, winderig en met een paar fikse regenbuien. Vervelend, maar zeker passend bij de situatie. Zo trok de groep van acht voorzichtjes door de bossen op zoek naar zombies én punten. Hier en daar liet het materiaal de groep zombiejagers wat in de steek, maar ook die tegenslagen zou men toe kunnen schrijven aan een zombiejacht. Horror gaat nooit van een leien dakje. Onderweg werd de boel flink opgeschrikt door ongelukkigen die onder bruggen vandaan kropen en met kettingzagen uit de bosjes sprongen. Kosten noch moeite waren gespaard om een angstaanjagende spooktocht met iets extra’s te organiseren. Enge geluiden en stroboscopen leverden daar zeker een bijdrage aan. De ongenode gast was dan ook zeer blij met het extra setje ondergoed dat hij vooraf in zijn kofferbak had klaargelegd. Bij deze dan ook de vraag van de vrouw van de ongenode gast richting de organisatie of er volgend jaar misschien vrolijke clowns en teletubbies in het bos gestopt kunnen worden, want dan eindigt het wat frisser. De Angsthazen waren gelukkig wat dapperder. Als behendige soldaten in dienst van de mensheid schoten zij zich vastberaden een weg door het NAM-park en lieten de zombies kansloos. Daarbij dus ook het antwoord op de vraag of de schone jonkvrouw Ria Roffel de tocht heeft overleefd. Ja dus. Zij stond zaterdagochtend netjes de modder uit de broeken en de sokken te wassen: missie geslaagd! Sport in Zuidhorn en Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn hebben een prachtige spooktocht afgeleverd waar met veel plezier op teruggekeken kan worden. Ook het dorp Kommerzijl is verlost van haar problemen en is inmiddels weer even gezellig en vredig als voor de desastreuze zombie-invasie.