“SWgZ zet KAB op straat”

0
131
Zuidhorn - 50e koopavondblues

ZUIDHORN – Na 63 edities houdt de Koopavondblues voorlopig op te bestaan. Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn ziet geen basis om de samenwerking voort te zetten, nadat Venema de SWgZ betichtte van commercieel denken. “Ik reken als ondernemer vanuit de kinderen, terwijl de leiding van het buurthuis Avalon (SWgZ) lijkt te rekenen in keiharde euro’s”, stelde de musicus een paar weken in De Streekkrant. Dit naar aanleiding van het bericht dat de SWgZ de ‘deal’ met Venema wilde herzien, “omdat er te weinig baromzet wordt gemaakt”, aldus een destijds geëmotioneerde Wim Venema.
Wethouder Henk Bakker gaf aan een lijmpoging te ondernemen en met beide partijen om de tafel te gaan zitten. Dat is inmiddels gebeurd met als uitkomst dat de SWgZ de deur van Avalon voor de KAB definitief dicht slaat. “Jammer, en dan vooral voor de kinderen”, vindt Venema. “Uiteindelijk zijn zij de grote verliezers in dit hele verhaal. De SWgZ zet KAB gewoon op straat” De muziekleraar moet nu op zoek naar een ander onderkomen en denkt daarbij bijvoorbeeld aan het nieuwe Holt, de leegstaande gymzaal aan de Westergast, of desnoods met een busje naar Niekerk: “Ik ga alles op alles zetten om een veilig podium voor m’n jongste leerlingen te vinden. Alle tips zijn daarbij welkom”. Wethouder Bakker betreurt de gang van zaken en “hoopt dat de partijen op een later moment weer in gesprek kunnen raken.” Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn onthoudt zich van commentaar. “Wij willen geen mededelingen doen via de pers”, laat een woordvoerder weten. De –voorlopig- laatste Koopavondblues staat gepland op 25 november. De Wisselband is voor het laatst te aanschouwen in buurthuis Avalon vanaf 19.00 uur.