Vesna Veltrop vaste waarde bij ADO Den Haag: “Ik kan nog altijd moeilijk tegen verliezen”

0
203
VESNAVELTROP

STREEK – Een beetje bedremmeld stapt ze bij haar ouders de auto in. De 23-jarige Vesna Veltrop heeft zojuist met haar vrouwen voetbalteam ADO Den Haag verloren in en van Heerenveen. En dat was niet de bedoeling op deze koude, vorstige avond.

Heerenveen staat een plaats lager en hier moesten gewoon drie punten gepakt worden. Dat mislukte. Lange tijd leek het er op dat er een puntje mee zou gaan naar de stad achter de duinen, maar vlak voor tijd ging het nog helemaal mis. En dus baalt de oud-Noordhornster enorm. "Ja, dit is echt zwaar balen. We hebben best een aantal blessures, vandaar dat ik ook niet op het middenveld maar rechtsback stond, maar dan nog hadden we hier minstens een punt moeten meenemen. Een puntje was zeker ook verdiend geweest, maar goed, we schieten ze er zelf niet in en de tegenstander wel. Ja, dan verlies je en daar kan ik nog altijd moeilijk tegen”, is de nuchtere conclusie. De voormalig voetbalster van de vv Zuidhorn maakte jaren geleden de grote overstap van de amateurclub naar het grote Ajax met al haar internationals. Een vaste waarde worden lukte daar niet, maar bij ADO is Veltrop inmiddels een belangrijke vaste kracht op het middenveld. "Die overstap was natuurlijk heel groot. Eerst uit huis gaan en dan vervolgens bij Ajax voetballen. Ik raakte ook nog eens geblesseerd. Uiteindelijk kon ik er geen basisplaats veroveren en ben ik naar ADO gegaan. Daar heb ik geen spijt van. Ik ben sinds een aantal maanden helemaal fit, nadat er operatief een paar botsplinters uit mijn enkel zijn gehaald. Ons team doet het heel aardig en ik heb boven alles heel veel plezier in voetballen."

Dat straalt de voormalig jeugdinternational ook uit in het veld. Ze is rustig, handig met de bal en beweegt slim zonder bal. Is altijd aanspeelbaar en zoekt steeds weer naar de voetballende oplossing. Wanneer ze aangespeeld wordt, gaan haar ogen, in een split second, door het veld, al op zoek naar het vervolg. Alleen al door haar inzicht weet ze veel aanvallen van de tegenpartij onschadelijk te maken. Het gaat vlak voor het einde dus toch mis. Een groep vaste ADO supporters bergen hun rookbommen, spandoeken en vlaggen op en gaan het clubhuis in om de nederlaag van hun heldinnen te verwerken, of te verdoven. Veltrop neemt afscheid van haar ploeggenootjes die in de bus afreizen naar Den Haag, begroet haar ouders met een dikke zoen om vervolgens bij haar grootste supporters in de auto te stappen, op weg naar hun woonplaats Zuidhorn. Het zal geen gezellige reis worden. Vesna Veltrop. Een jonge vrouw die een droom had. Profvoetbalster worden. Ze deed er alles voor. En ze bewees: dromen zijn niet altijd bedrog.